Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a semnat: Controversatul fost șef al DIPI a fost dat afară din MAI

iohannis birou semneaza

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului principal de poliţie Gelu-Marin Oltean cu Ministerul Afacerilor Interne, informează Administraţia Prezidenţială.

Chestorul Gelu Oltean, fost şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), este cercetat de procurorii DNA într-un dosar în care mai mulţi angajaţi ai DIPI sunt anchetaţi pentru infracţiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu sub forma complicităţii, fals şi uz de fals.

Citește și: EȘEC total: Revista Playboy revine la fotografiile cu femei goale, după ce renunțase la ele

Potrivit unui comunicat al DNA din august anul trecut, Gelu-Marin Oltean, chestor principal de poliţie, la data faptelor şef al DIPI, este cercetat pentru delapidare, fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu.

În luna octombrie a anului trecut, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale, Gelu Oltean a fost pus la dispoziţie prin ordin al ministrului Afacerilor Interne.

Citește și: Iohannis e în cautarea noului UNPR

Totodată, colonelului Dan-Paul Iamandi din cadrul MAI i-a fost acordat gradul de general de brigadă cu o stea, printr-un alt decret semnat de şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat tot marţi un decret privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă cu o stea Marian Stoica din Ministerul Afacerilor Interne, la data de 15 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.