Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcţia de procuror militar a lui Ilie Botoş

Ilie Botos

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul pentru eliberarea din funcţia de procuror militar la Secţia Parchetelor Militare a lui Ilie Botoş, motivul fiind pensionarea, informează Administraţia Prezidenţială. Potrivit sursei citate, şeful statului a mai semnat decretul privind numirea Anei - Hermina Iancu în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Preşedintele a semnat şi o serie de decrete privind eliberarea din funcţie pe motiv de pensionare sau demisie a mai multor judecători şi procurori. Astfel, Iacob Constantin de la Judecătoria Motru a fost eliberat din funcţie, urmând a se pensiona de începând cu data de 1 noiembrie. Maria Cristina Şcheaua, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, a fost eliberată din funcţie urmând să se pensioneze din data de 1 decembrie.

Dorel Hărăbor, judecător la Tribunalul Vrancea, a fost şi el eliberat din funcţie, ca urmare a ieşirii la pensie din data de 4 decembrie. Liliana Tăutu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, a fost eliberată din funcţie urmând a se pensiona începând cu 1 noiembrie. Daniela Magdea, procuror la Serviciul teritorial Alba-Iulia din cadrul DIICOT, a fost, la rândul său, eliberată din funcţie, urmând să se pensioneze de la 1 decembrie. Raluca Dumitrescu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, a fost eliberată din funcţie ca urmare a demisie începând cu data de 1 noiembrie. Tot pe motiv de demisie a fost eliberată din funcţie Ana - Elena Dobre, procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie - nivel central.

Klaus Iohannis a semnat tot marţi un decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 5/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. De asemenea, şeful statului a aprobat prin decret supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului de la Paris, încheiat la 2 decembrie 2015 şi semnat de România la New York la 22 aprilie 2016, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.