Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a semnat decretul în ultimul moment: Un ministru din Guvernul Orban a fost eliberat din funcţie

iohannis semneaza

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Bogdan Aurescu, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Bogdan Aurescu este desemnat ministru de Externe în Cabinetul condus de Ludovic Orban. Aurescu a mai fost ministru de Externe şi în Guvernul Ponta 4, în perioada 24 noiembrie 2014 – 17 noiembrie 2015.

Guvernul Orban a fost învestit, luni în plenul reunit al Parlamentulului, cu 240 de voturi „pentru”. Deputații și senatorii au votat pentru validarea listei celor 16 miniștri, precum și programul de guvernare al PNL.

Depunerea jurământului Guvernului Orban va avea loc, luni, ora 19.00, la Palatul Cotroceni.

Comisiile de politică externă ale Parlamentului l-au avizat favorabil pe Bogdan Aurescu pentru funcția de ministru de Externe în Guvernul Orban.

Bogdan Aurescu a afirmat,în timpul audierii, că va menține poziția "tradițională" a României în privința păcii din Orientul mijlociu și a lăsat să se înțeleagă că România nu va susține mutarea ambasadei statului Israel de la Tel Aviv, la Ierusalim.

Acesta are 46 de ani și este diplomat de carieră, iar din mai 2016 deține funcția de consilier prezidențial pentru politică externă.

Bogdan Aurescu a absolvit Facultatea de Drept în 1996, şi Facultatea de Istorie în 1998, ambele în cadrul Universităţii din Bucureşti, Institutul Franco-Român de Dreptul Afacerilor și Cooperare Internațională „Nicolae Titulescu – Henri Capitant”, în 1996 și Colegiul Național de Apărare din București, în 2000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.