Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis A SEMNAT legea care prevede transportul gratuit al elevilor: Banii, plătiţi de la bugetul de stat

klaus iohannis semneaza decrete

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea iniţiată de deputatul PNL Robert Sighiartău care prevede introducerea de curse şcolare în oraşe şi municipii, transportul elevilor urmând a fi decontat de la bugetul de stat, anunță news.ro.

Potrivit proiectului care a devenit lege, în municipii şi oraşe, elevii din învăţământul primar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare şi confesionale autorizate/acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse şcolare, pentru transportul de la/până la unitatea de învăţământ.

Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigură din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale.

Prevederile legii intră în vigoare începând cu prima zi a anului şcolar 2022 - 2023.

Iniţiatorul legii, deputatul Robert Sighiartău afirma, în dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor, că iniţiativa legislativă vizează rezolvarea unei probleme majore din viaţa reală de zi cu zi a sute de mii de familii cu copii din România.

”Este vorba de o problemă a transportului de acasă la şcoală şi retur pentru copiii din clasele primare 0-IV în interiorul localităţilor, o chestiune care în acest moment nu este reglementată. Pentru foarte mulţi părinţi, pentru foarte multe familii aceasta este o problemă majoră de care se lovesc zilnic din cauza traficului din ce în ce mai aglomerat. Traficul sufocant este un fenomen care afectează nu doar marile oraşe, ci se extinde şi în localităţi de mărime medie. Sunt destule statistici relevante şi vedem cu toţii zilnic în localităţile pe care le reprezentăm aici, în Parlamentul României. (...) Este o iniţiativă legislativă care are menirea să îmbunătăţească calitatea vieţii familiilor din România şi a copiilor noştri”, spunea Sighiartău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.