Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis așteaptă DEMISII: 'Nu cumva au creat o diversiune? Ce se va întâmpla dacă Guvernul va recurge iar la înăbușirea prin violență?' - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis cotroceni
Klaus Iohannis a transmis un mesaj, de la Palatul Cotroceni, după violențele de la mitingul din 10 august. Președintele spune că, în mod normal, ar fi trebuit să vadă niște demisii și lansează câteva întrebări devastatoare.

”Au trecut deja trei zile și nu există niciun responsabil pentru ce s-a întâmplat vineri în Piața Victoriei. Aici există două planuri. Planul judiciar și am cerut deja Procurorului General anchetarea faptelor antisociale produse în piață, iar ancheta trebuie dusă urgent până la capăt, aflat adevărul și responsabilii trași la răspundere. Violența împotriva cetățenilor care se opun guvernului prin proteste pașnice este caracteristică regimurilor autoritare, nu României europene de astăzi. Există, totodată, și un plan politic. În orice țară cu oameni responsabili aflați la conducere, până la această oră am fi avut cel puțin o demisie. Suntem, pentru a câta oară, martorii unui Guvern care se preface că nu aude și nu vede revolta oamenilor. Nimeni nu și-a asumat responsabilitatea politică pentru ce s-a întâmplat.

Citește și: S-a aflat cine este bărbatul în alb care a coordonat jandarmii: Are un salariu de lux

Ne aflăm într-un moment de cotitură, de criză socială acută în care trebuie să ne concentrăm pe protejarea unei societăți civice, democratice, europene - în care cei care încalcă legea sunt pedepsiți, în care partidele reprezintă societatea și nu grupuri infracționale, în care normalitatea este regula, și nu excepția.

De ce am ajuns aici? Pentru că un protest legitim a degenerat în violențe de stradă, cu manifestări agresive. Nu cumva cei care vor să îngenuncheze justiția și lupta anticorupție și-au dorit o diversiune pentru a construi o tensiune nejustificată și falsă în societate? Ce se va întâmpla mai departe dacă acest Guvern va continua să trateze proprii cetățeni de aceeași manieră și să recurgă la înăbușirea prin violență a vocilor care se opun întoarcerii în timp a României?

Citește și: Anunţ important de la Ministerul Finanţelor: Totul intră în vigoare de la 1 septembrie – mii de oameni sunt VIZAŢI

În ultimul an și jumătate, PSD a compromis actul de guvernare și legiferare și, în ciuda scorului înregistrat la alegerile din 2016, a tulburat societatea prin măsurile controversate, o guvernare haotică, irațională, în paralel cu legi extrem de controversate sau chiar vădit anticonstituționale, atacuri repetate la adresa magistraților. Avem acum și o componentă represivă, care ridică serioase semne de întrebare cu privire la ce intenții are acest Guvern cu românii. Este evidentă și extrem de gravă ruptura care există în acest moment între români și actualul Executiv.

România este o țară normală, echilibrată, respectată, însă cei din Guvern fac tot ce pot pentru a distruge această imagine. Sondajele arată că peste 80% dintre români cred că ne îndreptăm într-o direcție greșită. Ceea ce arată că milioane de români sunt solidari cu cei care, prin protestele lor din întreaga țară, s-au săturat de proasta guvernare, de aroganța politicienilor și de corupție.

Citește și: Declarație bombă a Simonei: Cum a explicat jurnaliștilor străini ce înseamnă ‘M**E PSD’

PSD a câștigat alegerile, nu am contestat niciodată acest lucru, însă actuala sa conducere abuzează de acea victorie pentru a ataca populația, pentru a ataca justiția, pentru a scoate România de pe drumul său european și euro-atlantic. Majoritatea românilor nu este de acord cu direcția în care PSD duce România.”, a spus Klaus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.