Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, acuzat indirect de minciună: USR şi Pro România au propus premieri, preşedintele a anunţat că singura propunere a fost Orban

Inquam Photos - George Călin
Inquam Klaus Iohannis Ludovic Orban Iohannis Orban

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier, acesta fiind singura propunere formulată în cadrul consultărilor prin telefon cu partidele. USR şi Pro România anunţă însă că au propus alţi premieri.

"I-am spus clar preşedintelui Iohannis astăzi că soluţia propusă de noi este Dacian Cioloş premier cu o nouă echipă şi, de asemenea, că Ludovic Orban şi PNL şi-au pierdut credibilitatea după ce au făcut ieri", a scris Drulă pe Facebook.

"În contextul crizei fără precedent, USR va vota pentru învestirea unui guvern stabil, chiar dacă avem reţineri serioase faţă de formula propusă unilateral de preşedinte. Aşa cum am afirmat repetat, în acest moment este nevoie urgentă de stabilitate şi de un guvern care poate legifera la necesitate", a afirmat Cătălin Drulă.

Senatorul Pro România Adrian Ţuţuianu a apreciat vineri că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-l desemna premier pe Ludovic Orban este "o soluţie proastă".

"Este o soluţie proastă. Se pare că preşedintele României nu a înţeles situaţia dificilă în care se află România astăzi şi faptul că e nevoie de specialişti. De aceea, Pro România l-a propus pe Raed Arafat prim-ministru, pentru că prioritatea este grija faţă de sănătatea publică", a afirmat Ţuţuianu pentru AGERPRES.

El a spus că parlamentarii Pro România urmează să ia o hotărâre privind votul de la învestirea noului Guvern Orban. "Ne vom sfătui ce avem de făcut şi vom comunica, că nu am luat o decizie", a spus Ţuţuianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.