Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, alături de Regele Mihai la Palatul Elisabeta

Regele Mihai I îşi serbează ziua de naştere şi onomastica la Palatul Elisabeta. Majestatea Sa a împlinit, pe 25 octombrie, 93 de ani. Regele Mihai I i-a invitat pe toți românii din țară și din Republica Moldova la evenimentul "Porți Deschise" de la Palat. La eveniment va participa şi noul preşedinte ales al României, Klaus Iohannis.

„Regele se simte foarte bine În România pentru că este ţara Majestăţii Sale şi se simte foarte bine în mojlocul românilor, pe care îi iubeşte foarte mult”, a transmis Sandra Gătejeanu Gheorghe, director de protocol al Casei Regale.

Regele Mihai va oferi un dineu, joi, 20 noiembrie 2014, în onoarea unui număr de unsprezece foşti şefi de stat din Europa Centrală şi de Est, cu ocazia împlinirii a douăzeci şi cinci de ani de la căderea comunismului.

În zilele de 20-21 noiembrie 2014 are loc, la București, Conferinţa internaţională „25 de ani de la căderea comunismului în Europa Centrală şi de Est: privind în urmă, privind înainte” organizată de Fundaţia Română pentru Democrație, aflată sub conducerea lui Emil Constantinescu.

Dineul regal va avea loc în Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta, începând cu ora 21.15 și va fi precedat de o ceremonie în Sala Regilor. Alături de Majestatea Sa, vor lua parte Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Principele Nicolae.

Vor participa Lech Walesa, preşedinte al Poloniei (1990 – 1995), Emil Constantinescu, preşedinte al României (1996-2000),  Petăr Stoyanov, președinte al Bulgariei (1997 – 2002), Stanislav Shushkevich, preşedinte al Belarus (1991 – 1994), Sali Berisha, preşedinte al Albaniei (1992 – 1997), Petru Lucinschi, preşedinte al Republicii Moldova (1996 – 2001), Rexhep Meidani, preşedinte al Albaniei (1997 – 2002), Rudolf Schuster, preşedinte al Slovaciei (1999 – 2004), Boris Tadic, preşedinte al Serbiei (2004 – 2012), Viktor Iuşcenko, preşedinte al Ucrainei (2005-2010) și Valdis Zatlers, preşedinte al Letoniei (2007-2011).

În cursul dimineţii, începând cu ora 11.30, Alteța Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta va reprezenta pe Majestatea Sa Regele Mihai, în Sala de plen a Senatului României, în cadrul sesiunii inaugurale a Conferinţei Internaţionale „25 de ani de la căderea comunismului în Europa Centrală şi de Est: privind în urmă, privind înainte”, organizată de Fundația Română pentru Democrație. Cu această ocazie, Alteța Sa Regală Principele Radu va da citire cuvântului Majestății Sale Regelui Mihai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.