Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis ar ridica sprânceana: Comuniștii ruși protestează din cauza introducerii golfului ca joc al aristocraților

Inquam Photos/ Octav Ganea
crose golf

Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist rus, care consideră că acest sport este străin culturii naţionale ruse şi o tradiţie a elitelor occidentale, relatează luni agenţia EFE.

"Jocul de golf este o tradiţie a elitelor occidentale neprietenoase (faţă de Rusia), o tradiţie a anglo-saxonilor", a declarat agenţiei RIA Novosti liderul Partidului Comunist rus, Serghei Malinkovici.

Acesta consideră "de neînţeles" faptul că Ministerul Educaţiei de la Moscova le impune "copiilor ruşi care trăiesc în sânul familiilor muncitoare un joc al imperialiştilor bogaţi".

Președintele României, Klaus Iohannis, este pasionat de golf

Anterior, acest minister a motivat introducerea golfului la orele de sport în şcoli, apreciind că "este un mijloc eficace de educaţie fizică şi de asemenea contribuie la dezvoltarea completă a elevilor".

"Golful, ca mijloc educativ le formează elevilor un simţ al patriotismului şi calităţi morale. Această activitatea sportivă aduce disciplină în rândul participanţilor, îi învaţă autocontrolul în situaţii de stres şi respectul faţă de adversari", mai explică Ministerul rus al Educaţiei.

Pe lângă golf, acest minister are în vedere ca în programa de educaţie fizică să fie introduse odată cu următorul an şcolar, care începe la 1 septembrie, de asemenea sporturi precum alpinism, hochei pe iarbă, box, judo şi altele.

Liderul comuniştilor ruşi sugerează în schimb ca în şcoli copiii să practice jocuri tradiţionale ruseşti şi "nu jocuri populare în rândul aristocraţilor lumii occidentale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.