Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis are o primă reacție, după decizia EXPLOZIVĂ a CCR: 'Statul de drept trebuie să devină ancora esențială de stabilitate și predictibilitate'

evz.ro
Klaus Iohannis ochelari

Klaus Iohannis are o primă reacție publică, după ce Curtea Constituțională a României anunță că Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie să schimbe imediat, prin tragere la sorți, toți membrii completurilor de 5 judecători, ca urmare a constatării existenței unui conflict juridic de natură constituționnală între Parlament și ÎCCJ. Președintele spune că ”Statul de drept trebuie să devină ancora esențială de stabilitate și predictibilitate”.

Politicienii nu se mai pot preface că nu înţeleg semnalele repetate din partea românilor, iar faptul că oamenii de afaceri percep că, în ultimul an, corupţia a crescut trebuie să fie un semnal de alarmă, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis la Gala Topului Naţional al Firmelor, ediţia a XXV-a.

Citește și: S-a decis azi! Vom avea o nouă autostradă – Klaus Iohannis are ‘cuvântul’

”Trebuie să fie un semnal de alarmă și faptul că oamenii de afaceri percep că, în ultimul an, corupția a crescut. Acest lucru, percepția - a fost măsurată de instituții de specialitate. Politicienii nu se mai pot preface că nu înțeleg semnalele repetate din partea românilor, care pur și simplu nu mai tolerează lipsa de integritate și de corectitudine în viața publică.

Avem nevoie de schimbări profunde, care să restabilească încrederea cetățenilor în cei care îi reprezintă.

Statul de drept trebuie să devină ancora esențială de stabilitate și predictibilitate în economie și în viața socială. Cred că sunt în asentimentul mediului de afaceri când spun că existența unui stat de drept cu instituții puternice și politici predictibile este vitală pentru dezvoltarea unei economii competitive și prospere, așa cum ne-o dorim cu toții.”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: Surse Întâlnire cu ușile închise în biroul lui Dragnea! Pe cine a chemat de urgență șeful PSD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.