Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis asigură cinci ambasadori de sprijinul autorităţilor pentru dezvoltarea relaţiilor cu România

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis coroana

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorii Serbiei - Stefan Tomasevic, Braziliei - Maria Laura da Rocha, Indiei - Rahul Shrivastava, Pakistanului - Zafar Iqbal şi al Poloniei - Maciej Lang.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a salutat preluarea mandatelor de către noii ambasadori, urându-le succes în activitate şi asigurându-i de sprijinul autorităţilor de la Bucureşti în acţiunile vizând dezvoltarea relaţiilor dintre România şi ţările pe care aceştia le reprezintă.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Serbiei, preşedintele Iohannis s-a referit la calitatea relaţiilor bilaterale dintre cele două state, confirmată de sprijinul consecvent al României pentru avansarea parcursului european al Belgradului. El a subliniat necesitatea de a impulsiona schimburile comerciale şi investiţiilor reciproce.

Ambasadorul Republicii Serbia a salutat intensificarea dialogului politic bilateral din ultimii ani. Oficialul sârb a adresat mulţumiri pentru sprijinul constant acordat de România în procesul de integrare a ţării sale în Uniunea Europeană.

La întâlnirea cu ambasadorul Braziliei, şeful statului a subliniat importanţa pe care România o acordă dezvoltării relaţiilor bilaterale, exprimând interesul părţii române de intensificare a relaţiilor economice dintre cele două ţări.

"Ambasadorul Republicii Federative a Braziliei a exprimat evaluări convergente cu privire la necesitatea stimulării dialogului politico-diplomatic bilateral, subliniind că potenţialul ridicat al economiilor celor două state poate deschide calea pentru mai multe investiţii reciproce", arată Administraţia Prezidenţială.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Indiei, preşedintele Iohannis a evidenţiat relaţiile bune dintre cele două ţări şi perspectivele încurajatoare ale cooperării economice. El a salutat prezenţa investitorilor indieni în economia românească în domenii sectoriale importante, precum industria prelucrătoare, farmaceutică şi tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, exprimând şi speranţa că această colaborare se va intensifica în perioada următoare.

Ambasadorul Republicii India a arătat că priorităţile mandatului său se vor axa pe dezvoltarea în continuare a relaţiilor comerciale şi a investiţiilor reciproce.

La întâlnirea cu ambasadorul Pakistanului, şeful statului a exprimat interesul României pentru aprofundarea dialogului politic şi a cooperării în domeniul economic.

Ambasadorul a evidenţiat dinamica dialogului politico-diplomatic bilateral şi a relevat că printre priorităţile mandatului său se vor afla intensificarea schimburilor economice, comerciale, investiţiile, alături de cooperarea în materie de industrie de apărare şi în domeniile cultural şi educaţional.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Poloniei, preşedintele Iohannis a evidenţiat stadiul excelent al relaţiei bilaterale de Parteneriat strategic, bazat pe un dialog politic susţinut şi pe o cooperare aprofundată la nivelul Uniunii Europene, precum şi în materie de securitate la nivelul Alianţei Nord-Atlantice şi în alte formate de dialog, consultare şi cooperare regională. Şeful statului a reconfirmat angajamentul pentru continuarea întăririi parteneriatului în materie de securitate cu Republica Polonă, domeniu strategic de cooperare între cele două ţări, de importanţă vitală pentru flancul estic al NATO.

Preşedintele Iohannis a salutat cooperarea aprofundată pentru dezvoltarea Iniţiativei celor Trei Mări, arătând că aceasta poate avea un impact pozitiv pentru relansarea economică în perioada post pandemie, prin stimularea implementării proiectelor de conectivitate.

El a subliniat necesitatea impulsionării schimburilor comerciale bilaterale şi a investiţiilor reciproce, având în vedere potenţialul semnificativ de creştere în acest domeniu.

Ambasadorul polon a exprimat, la rândul său, satisfacţia pentru relaţiile foarte bune dintre cele două state, evidenţiind aprecierea pentru oportunităţile de care se bucură comunitatea poloneză din România în demersul de prezervare şi cultivare a identităţii sale culturale şi lingvistice.

Totodată, el a arătat că prioritatea mandatului său va urmări să confere substanţă suplimentară cooperării româno-polone, atât în domeniul securităţii şi apărării, cât şi în alte domenii de interes comun, pe baza intensificării cooperării interguvernamentale şi interparlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.