Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis atacă PSD și ALDE după consultările de la Cotroceni

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Palatul Cotroceni, după consultări cu partidele parlamentare:

  • Rezultatul numararii voturilor arata ca la acest referendum s-au prezentat aproape 8 milioane de romani din care aproximativ 6,5 milioane de voturi au fost clar 'Da' la ambele intrebari, un rezultat foarte, foarte bun, mult peste asteptari. Aceasta prezenta masiva si votul covarsitor arata ca romanii n-au votat strict pentru aceste intrebari. Sigur, ele trebuie acum transformate in legislatie. Romanii au votat, politicienii acum trebuie sa implemeneze rezultatului votului, adica trebuie creata legislatia care efectiv interzice amnistia si gratierea pentru corupti si pentru interzicerea OUG pe justitei si politica penala precum si extinderea dreptului de a contesta OUG.
  • Asta pare ca este rezultatul referendumului. In realitatea acesta este rezultatul de baza, treubie sa mergem mai departe si trebuie sa intelegem importanta politica a acestui vot. Romanii au votat clar si ferm impotriva abordarii antieuropene promovata in campanie de PSD si ALDE, doua partide sanctionate drastic de electorat. Noi nu am ajuns intamplator sau din greseala in UE, ne-am dorit sa ajungem in UE, asta nu reduce cu nimic suveranitatea noastra. Le-am acceptat, vrem sa fim aici, vrem sa avem jn stat de drept, justitie independenta. Nu degeaba referendumul s-a numit referendum pentru justitie.
  • Votul este un drept consacrat in Constittuie, asadar tot politicienii sunt obligati sa creeze conditiile pentru toti romanii sa voteze, trebuie sa creeze efectiv, nu doar teoretic posibilitatea unui vot, or ce s-a intamplat in strainatate se numeste ingradirea dreptului la vot si este inacceptabil asa ceva.

Citește și: Viorica Dăncilă, propunere pentru Iohannis: Grup parlamentar pentru modificarea Constituţiei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.