Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, avertizat cu legile justiției: 'O a doua oară în același modus operandi va genera o imagine clară de fugă, de frică, de evitare'

Inquam Photos / George Calin
Klaus Iohannis

Curtea Constituţională a respins miercuri sesizările depuse de USR, AUR şi Avocatul Poporului la proiectele de lege din pachetul legilor justiţiei, astfel că acestea merg la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Deputata USR Oana Murariu îl avertizează pe liderul de la Cotroceni că riscă să afecteze intrare României în Schengen, asta dacă se grăbește să promulge proiectele legilor justiției.

„S-a terminat? Nicidecum. Reprezentanții Comisiei de la Veneția au anunțat în cadrul întâlnirii urgente avute lunea aceasta că au devansat termenul în care se pronunță asupra legilor justiției din decembrie pentru a 2-a parte a lunii noiembrie”, a spus deputata USR Oana Murariu, pe pagina ei de Facebook.

„Mingea e acum în terenul Președintelui României, care poate alege să nu se grăbească cu promulgarea legilor și să analizeze o eventuală cerere de reexaminare după primirea punctului de vedere al Comisiei de la Veneția în funcție de conținutul avizului (termenul de promulgare, de 10 de zile de la primire, permițând, la limită, obținerea în prealabil a avizului).

Președintele Iohannis ne-a demonstrat în deja atât de mulți ani că în general nu se grăbește. Dacă acum va goni spre promulgare, va fi o a 2-a oară când demonstrează evitarea recomandărilor internaționale după ce în primăvară legea prin care s-a „desființat” Secția Specială privind Investigarea Infracțiunilor în Justiție a fost promulgată cu foarte puțin timp înainte de primirea avizului Comisiei de la Veneția.

O a 2-a oară în același modus operandi va genera o imagine clară de fugă, de frică, de evitare. Oare ne permitem această imagine în contextul discuțiilor din 8 decembrie privind intrarea României în Schengen?”, a mai precizat Oana Murariu.

Vezi și: Oficial | Nu a fost unanimitate la CCR: O parte dintre judecătorii constituționali au considerat că legile justiției sunt neconstituționale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.