Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis bagă zânzanie între maghiari/ DOCUMENT

Tokes Laszlo

Partidul Popularilor Europeni le-a cerut partidelor din România membre PPE să-l susţină pe Klaus Iohannis în turul II al alegerilor prezidenţiale. UDMR a refuzat să susţină public un candidat, ceea ce a stârnit nemulţumirea altor maghiari.

Laszlo Tokes le scrie colegilor PPE şi acuză UDMR că are o poziţie care contravine principiilor PPE. Tokes îşi reafirmă susţinerea pentru candidatul ACL şi susţine că UDMR trădează interesele maghiarilor din Transilvania.

"UDMR, membră a PPE, este în prezent membră a guvernului post-comunist condus de Victor Ponta, candidat prezindenţial. Aceste lucru contravine valorilor comune ale PPE şi este, aşadar, anormal. În 2012, acelaşi guvern a dat jos guvernul PPE cu o moţiune cu un caracter anti-maghiar. UDMR, care pretinde că reprezintă comunitatea maghiară din România, făcea parte din coaliţia de guvernare.

Fără să ţină cont de interesul real al maghiarilor şi opinia majorităţii absolute a maghiarilor din Transilvania, UDMR nu este dispusă să-l spijine pe Klaus Iohannis, candidatul ACL, membră a PPE.

Ca preşedinte al Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, am cerut UDMR să susţină candidatul creştin-democrat al dreptei într-un mod fără echivoc", scrie Tokes.

Vezi AICI scrisoarea lui Laszlo Tokes (.pdf în limba engleză)!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.