Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis: cu război la granițe, înțelegem mai bine sacrificiul eroilor noștri/ Video

iohannis ziua eroilor

Președintele Klaus Iohannis a ținut să aducă un omagiu de ”Ziua Eroilor” și a spus că în contextul războiului din Ucraina, ajungem să înțelegem mai bine sacrificiul eroilor români.

”Celebrăm astăzi, odată cu Înălțarea Domnului, Ziua Eroilor noștri care, în decursul veacurilor, s-au jertfit pentru apărarea și reîntregirea țării, pentru ca națiunea noastră să se dezvolte în libertate și democrație.

Este o zi cu dublă semnificație și aceasta nu întâmplător, pentru că istoria și credința au fost întotdeauna repere și surse de putere și de inspirație pentru realizarea idealurilor noastre naționale.

Punte peste veacuri, Ziua Eroilor este un emoționant prilej de a cinsti cu recunoștință memoria înaintașilor noștri.

Astăzi, când la granițele țării noastre vedem lupta dramatică a unui popor pentru suveranitatea și libertatea sa, prețuim și înțelegem cu atât mai mult importanța sacrificiului eroilor noștri.

Toți cei căzuți pe câmpurile de luptă și-au dat viața pentru ca noi să trăim, astăzi, într-un stat membru al familiei europene și euro-atlantice, în care domnia legii este garantată, iar drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor săi sunt protejate.

În această zi, aducem un pios omagiu și militarilor noștri care au plătit, în ultimele decenii, prețul de sânge în teatrele de operații unde Armata României a îndeplinit misiuni ca parte a angajamentelor asumate de țara noastră, alături de aliați și parteneri, pentru a face lumea mai sigură.

Vom fi întotdeauna recunoscători eroilor noștri - militari, pompieri, medici și asistenți medicali, cunoscuți și anonimi, care, în virtutea exigenței profesiei lor, s-au sacrificat pentru a salva alte vieți sau pentru a oferi siguranță semenilor lor.”, a spus Klaus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.