Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, de față cu Emmanuel Macron: 'E prima țară pe care o vizitați în regiune' / VIDEO

macron ceremonie

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, joi, la Palatul Cotroceni pe omologul său francez, Emmanuel Macron, aflat în vizită oficială în România.

”Îmi face o deosebită plăcere să vă am oaspete. Vă mulțumesc pentru că ați acceptat invitația mea lansată la Consiliul European din iunie. Am confirmat că vrem să ducem relația bilaterală la o etapă superioară. E prima țară din regiune în care efectuați o vizită bilaterală și mă onorează. Este si un moment istoric, se indeplinesc 25 de ani de la tratatul dintre Romania si Franta.E un moment simbolic. Anul viitor marchează nu doar Centenarul, ci și primii 10 ani din parteneriatul strategic. Am decis aprofundarea parteneriatului în domeniul social, politic, cultural și al cercetării.

Citește și: Șocant! Un deputat PNL va intra în greva foamei. Care este cauza ce l-a adus în această stare

România rămâne o printre țările cele mai atașate fancrofoniei. Am abordat și profunda agendă europeană și am decis să sprijinim în domeniul afacerilor europene, pentru consolidarea și redefinirea lor. Poate găsi în noi un partener autentic. Românie e, după 10 ani de când suntem membri, un stat membru matur, care dorește să fie membru refondator al UE. Vrem o formulă incluzivă, deschisă tuturor statelor membre.

Am subliniat rolul comunitatii romanesti din Hexagon, cu rol de liant dintre cele doua societati, multi romani cu inalta calificare lucreaza in Franta si contribuie la bunastarea societatii franceze.

Europa socială trebuie să fie o Europă a coeziunii. Vrem să participă la proiectul Europa apărării. Aderarea la Schengen rămâne de actualitate. Aderarea României va consolida securitatea Spaţiului Schengen şi va transmite un semnal puternic în sprijinul construcţiei europene.”, a spus Klaus Iohannis după discuțiile cu Macron, la conferința comună de presă.

Citește și: Transformare uluitoare! Cum a ajuns să arate și cum își câștigă banii fosta soție a lui Alex Velea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.