DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Klaus Iohannis, declarații de ULTIMĂ ORĂ privind economia: 'Evoluțiile recente ne oferă semne încurajatoare'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a declarat marți, la deschiderea Forumului oamenilor de afaceri români și croați, că în ultimii ani România a înregistrat performanțe economice notabile, iar evoluțiile recente ne oferă semne încurajatoare.

„(...)Doresc să vă felicit pentru interesul de a construi noi parteneriate și vă încurajez să explorați cu optimism și cu determinare toate oportunitățile economice care pot apropia și mai mult țările noastre.

În ultimii ani, România a înregistrat performanțe economice notabile, prin rate record de creștere economică în spațiul european, dar și printr-un volum cu circa 30% mai mare al fluxului de investiții străine în 2016, ceea ce confirmă atractivitatea mediului economic românesc.

Este însă important ca, dincolo de latura cantitativă a performanțelor economice, aspectele calitative ale evoluțiilor viitoare să devină predominante.

Adevărata valoare a acestor statistici favorabile este dată de capacitatea de a le transpune în viața de zi cu zi a oamenilor, de a le transforma în mijloace durabile de prosperitate. Aceste obiective nu se pot realiza decât într-un climat de stabilitate, în care întreprinzătorii au încredere că autoritățile statului acționează predictibil pe termen mediu și lung.

În planul relațiilor economice bilaterale, ultimii ani au consemnat un moment de referință în dinamica fluxurilor comerciale, prin atingerea celui mai înalt nivel din perioada post-criză, care s-a apropiat de pragul de 300 de milioane de euro.

Deși acest nivel este unul scăzut față de potențialul economiilor noastre, evoluțiile recente ne oferă, totuși, semne încurajatoare. Pe primul semestru al anului curent, schimburile comerciale au crescut cu 30% față de perioada similară a anului trecut, ceea ce este un semnal foarte pozitiv.

Vă propun să fim și mai ambițioși, să dezvoltăm colaborarea în special în domeniile tehnologiei de vârf, în domenii inovatoare.

Un exemplu important este domeniul IT, unde România înregistrează ritmuri accelerate de creștere în ultimii ani, cu o pondere în PIB a sectorului de circa 6%, în creștere.”, a spus Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.