Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, declaraţii de la Cincu: Cea mai mare aplicaţie NATO din acest an

Fb.com/ Klaus Iohannis
klaus iohannis armata

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, sâmbătă, la Cincu (Braşov), la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre ''Getica'', unde se desfăşoară exerciţiul militar multinaţional Saber Guardian 2017. 

Şeful statului a fost întâmpinat de ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, dar şi de şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, fiind primit cu onoruri militare.

Vezi şi: Ministrul Justiţiei, ANUNŢ despre arhiva SIPA: Victorie în instanţă

"Cred că vom avea astăzi ocazia să vedem o aplicaţie de execepţie. Mi s-a spus că este cea ai mare aplicaţie care se ţine în acest an într-un stat NATO. În continuare sunt şi eu foarte curios cum s-au pregătit acest număr foarte mare de participanţi, aproape 25.000 de oameni, câteva mii de vehicule şi armamente. Să vedem. (...) O să mai vin şi altă dată. E un exerciţiu foarte interesant de fiecare dată şi trebuie să spun că sunt foarte bucuros că avem comandanţi care ştiu de fiecare dată să pregătească exerciţii cu noi elemente, noi surprize. Acest lucru este bun", a declarat Iohannis.

La Cincu mai sunt prezenţi şi preşedintele Comitetului Militar al NATO (CMC), Petr Pavel, consilierul prezidenţial Ion Oprişor, secretarul de stat în MApN Mircea Duşa şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

La exerciţiul de la Cincu, la care va fi folosită muniţie reală, participă 1.700 de militari din forţele terestre aparţinând comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica", Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor" şi ai Brigăzii 8 Larom "Alexandru Ioan Cuza", împreună cu 3.300 de militari din Armenia, Croaţia, SUA şi Ucraina.

Vezi și: Mesaj în noapte al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei cu privire la Episcopul acuzat de relații homosexuale

Exerciţiile cu trageri de luptă ale artileriei şi ale blindatelor sunt susţinute de aeronave militare ale Forţelor Aeriene Române şi USAREUR. În sprijin vor acţiona structuri de informaţii militare, PSYPS şi topogeodezice. 

Exerciţiul multinaţional Saber Guardian 2017 este cea mai amplă şi complexă activitate multinaţională de pregătire din anul 2017. La acesta participă aproximativ 25.000 de militari şi peste 2.000 de mijloace de luptă din 22 de ţări aliate şi partenere. Acesta se desfăşoară pe teritoriul Bulgariei, României şi Ungariei, aproximativ 17.000 de militari fiind desfăşuraţi în ţara noastră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.