Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, discuții CRUCIALE la Cotroceni privind mandatul României la Consiliul UE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis presa

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe Ueli Maurer - vicepreşedintele Consiliului Federal elveţian şi şeful Departamentului Federal de Finanţe al Confederaţiei Elveţiene, cu care a discutat despre viitoarea preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene. 

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, întrevederea cu şeful statului are loc în contextul în care, de la 1 ianuarie 2019, Ueli Maurer va prelua mandatul de un an de preşedinte al Confederaţiei Elveţiene şi reflectă atenţia cu care partea elveţiană priveşte viitorul mandat al României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. 

În context, preşedintele Klaus Iohannis a evocat discuţiile deschise şi constructive pe care le-a purtat cu preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Alain Berset, care a efectuat o vizită oficială în România la începutul acestei luni. Şeful statului a exprimat şi satisfacţia pentru dinamica dialogului politic bilateral, care conduce la consolidarea cooperării dintre România şi Elveţia în domenii de interes reciproc.

Rareș Bogdan jubilează după ce Iohannis a refuzat numirile la Transporturi și Dezvoltare: 'Începe ȘAHUL...Laufer și Olguța OUT'


La rândul său, vicepreşedintele Ueli Maurer a evidenţiat faptul că cetăţenii români care lucrează în Elveţia sunt bine integraţi, reprezentând o forţă de muncă apreciată şi respectată, cu o bună calificare profesională. Înaltul oficial elveţian a subliniat că, aşa cum a fost stabilit, măsurile de restricţionare impuse temporar României şi Bulgariei vor fi ridicate începând cu 1 iunie 2019. 

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a transmis aprecierea României pentru programele realizate în cadrul contribuţiei financiare a Elveţiei la coeziunea Uniunii Europene şi a exprimat speranţa că astfel de proiecte vor fi continuate şi în viitor. Vicepreşedintele Ueli Maurer a arătat că procedurile interne în Elveţia sunt în curs pentru acordarea celei de a doua tranşe a contribuţiei financiare şi a evidenţiat că partea elveţiană este în primul rând interesată, în continuare, de promovarea în România a proiectelor legate de formarea profesională. 

În ceea ce priveşte afacerile europene, preşedintele Iohannis l-a asigurat pe oficialul elveţian că ţara noastră va păstra un dialog constant şi deschis cu Elveţia inclusiv pe durata exercitării preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene. Astfel, România va urmări activ negocierile privind încheierea unui acord-cadru instituţional între Uniunea Europeană şi Elveţia şi noua contribuţie financiară a Elveţiei la Fondurile de Coeziune ale UE. 

Întrevederea dintre cei doi a avut loc în contextul vizitei pe care oficialul elveţian o efectuează în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.