Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, discurs politic și la școală: mobilizează studenții pentru proteste și vot

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a participat la deschiderea anului universitar la Universitatea Babeș-Bolyai, din Cluj. Iohannis a lansat un apel către studenți și le-a explicat acestora că s-a distrus mitul tânărului dezinteresat, iar eu au dovedit în ultima perioadă că au capacitatea de a sancționa derapajele oamenilor politici.

Citește și: Rareș Bogdan: Coșmarul se va sfârși pe 10 octombrie! Am verificat personal semnăturile și sunt sigur că Guvernul Dăncilă va deveni istorie!

”Indiferent de calea pe care o alegeți, sper că vă veți folosi cunoștințele acumulate aici nu doar pentru a vă construi o viață mai bună, dar și pentru a ne transforma societatea în mai bine.

În ultimii ani, tinerii s-au aflat în fruntea unei veritabile revoluții a participării civice. La ultimele alegeri, ați distrus mitul tânărului apatic și pasiv, care nu iese la vot.

Vă felicit și vă îndemn să rămâneți la fel de implicați, gata oricând să sancționați derapajele decidenților politici.

Prin lansarea de startup-uri, cariere fulminante și dinamizarea societății civile, tinerii au preluat ștafeta reconstrucției de care România are atâta nevoie.

Dragi profesori și cercetători,

Voi formați elitele. Voi împingeți frontierele cunoașterii umane. Și tot voi construiți punțile de cooperare internațională pe care se bazează, din ce în ce mai mult, cercetarea contemporană.

Din păcate, în loc să primiți susținere și fonduri pe măsura importanței acestui domeniu, bugetul alocat cercetării a ajuns la un minim istoric în urma tăierilor succesive.

Stimați participanți,

La 100 de ani de funcționare a universității ca instituție publică a statului român, bilanțul „Babeș-Bolyai” este unul pozitiv, care insuflă optimism pentru viitor.

România are nevoie de leadership în viața economică, socială și politică. Aici intervine rolul crucial al universității, al comunității academice și al absolvenților ca motoare ale schimbării.

Vă doresc succes tuturor în anul universitar care urmează și sunt convins că veți consolida în continuare prestigiul binemeritat al Universității „Babeș Bolyai”!

Și dați-mi voie, la final, să urez Universității „Babeș Bolyai”, întregii comunități universitare clujene tradiționalul Vivat, creascat, floreat!”, a spus Klaus Iohannis, în discursul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.