Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, după numirea procurorilor, fără avizul CSM: Avizul CSM mi s-a părut SUPERFICIAL/ VIDEO

iohannis cotroceni ras

Președintele Klaus Iohannis a precizat că a luat decizia de a numi procurorul șef al DNA, procurorul șef al Parchetului General și procurorul șef al DIICOT, în ciuda faptului că doi dintre aceștia aveau aviz negativ de la CSM, asta pentru că ”avizul CSM mi s-a părut ușor superficial”.

„Am semnat decretele de numire pentru procuror general în persoana doamnei Scutea, procuror-șef DIICOT în persoana doamnei Hossu și procuror-șef la DNA în persoana domnului Bologa. Trei candidați care mi-au fost propuși de ministrul Justiției după un proces de selecție foarte bine organizat, foarte transparent, foarte corect făcut. Numărul foarte mare de candidați care s-au înscris la acele interviuri ne arată că a fost o competiție deschisă. După ce propunerile ministrului au fost concretizate, ele au fost trimise la CSM, care a avut păreri ușor diferite. Avizul CSM mi s-a părut parțial destul de superficial, am considerat corecte propunerile făcute de ministrul Justiției. Foarte important de subliniat: că s-a îcheiat interimatul la marile parchete, se ajunsese deja la o perioadă foarte lungă de interimat, care nu a permis procurorilor să își facă treaba așa cum trebuie în toate situațiile”, a spus Iohannis.

Președintela susține că a ținut cont la numirea noilor procurori-șefi și de avizele CSM.

„Pe de altă parte, m-am bucurat că selecția organizată de domnul ministru Predoiu a scos la inveală trei candidați pe care îi consider foarte buni. (...) Există o recomandare să se țină cont de avize, am ținut cont, mi-am făcut timp, am citit și ce mi-a scris domnul ministru, care a venit cu completări și lămuriri, am citit și ce a scris CSM”, a mai spus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.