Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis e recompensat cu un nou premiu prestigios: 'A întărit independența justiției, statul de drept și democrația'

Inquam Photos/Octav Ganea
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis va fi recompensat, pentru activitatea sa, cu un nou premiu de renume! Pe lângă premiu, el va primi și o sumă de bani, deloc mică: 10.000 de euro. Iohannis va primi, în vara acestui an, premiul Franz Josef Strauss din partea Fundației Hanns Seidel, afiliată partidului Uniunea Creștin-Socială (CSU) din Bavaria.

Consiliul Fundației Hanss Seidel a luat în unanimitate decizia ca premiul de anul acesta să îi fie acordat președintelui României, Klaus Iohannis, relatează Siebenbürgische Zeitung. ”Cu premiul Franz Josef Strauss onorăm un om de stat care a susținut încă de la început lupta împotriva corupției, ceea ce a întărit independența Justiției și a întărit statul de drept și democrația în România”, a declarat președinta Fundației, Ursula Männle, citată de Siebenbürgische Zeitung.

Citește și: Rareș Bogdan nu a mai apărut la Realitatea Tv de câteva zile! Ce s-a întâmplat cu jurnalistul și ce plănuiește

Ceremonia de decernare a premiului a fost programată pe 2 iunie 2018, într-o biserică din München (Allerheiligen-Hofkirche). Premiul decernat președintelui României este însoțit și de 10.000 de euro, scrie turnulsfatului.ro.

Laudatio va fi citit de Barbara Stamm, președintele parlamentului din Bavaria, iar printre cei invitați să vorbească despre Klaus Iohannis este și președintele CSU, Horst Seehofer, cel care ocupă și funcția de ministru federal al Afacerilor Interne din Germania.

Citește și: Gigi Becali dă un nou tun: Suma colosală pe care o va putea încasa patronul Stelei

Premiul Franz Josef Strauss al Fundației Hanns Seidel a început a fi decernat din 1996 unor personalități care s-au făcut remarcate în politică, afaceri, societate și cultură, care promovează pacea, libertatea, respectarea legii și democrația. În trecut, acest premiu a mai fost decernat unor personalități precum fostul cancelar Helmut Kohl, fostul premier al Luxemburgului, Jean-Claude Juncker (actualul președinte al Comisiei Europene), dar și fostului președinte al SUA, George Bush.

Franz Josef Strauss (1915 – 1988) este recunoscut drept politicianul care – din diferite poziții ocupate la nivelul landului Bavaria sau al statului german – a transformat Bavaria dintr-o regiune preponderent agrară într-una puternic industrializată, printre cele mai bogate regiuni ale Germaniei.

Citește și: Fosta soție a lui Andrei Gheorghe rupe tăcerea: Ce s-a întâmplat când au vorbit ultima dată .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.