Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis foloseşte tragedia de la Piatra Neamţ în scop electoral: 'Votul din 6 decembrie este mai important decât oricând'/ VIDEO

presidency.ro
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis se urcă pe tragedia de la Piatra Neamţ şi o foloseşte ca argument pentru a îndemna la un vot anti-PSD.

"O spun și eu de ani de zile: sistemul de sănătate trebuie regândit din temelii. Lipsa de finanțare, corupția endemică, incompetența și neimplicarea, toate acestea au măcinat sistemul nostru medical și au făcut pe mulți tineri absolvenți să plece în străînătate, Din martie, acest sistem, și așa impovărat, a avut de dus un efort uriaș. Doar reforme autentice, făcute cu o majoritate care lucrează pentru români, pot schimba cu adevărat toate aceste defecte structurale. Ne lovim însă permanent de același obstacol: opoziția la schimbarea în bine. Mereu aceiași politicieni cu apucături învechite care au lăsat România în colaps și acum ţipă fără rușine de pe margine.

Nu voi comenta ancheta în curs de la Piatra Neamț, dar să nu ne limităm la a identifica doar pe cei care au greșit tehnic, punctual, pentru că problema este mai gravă de atât. Există și un vinovat moral: cel care a blocat guvernul lună de lună în parlament și a cerut oamenilor să nu respecte regulile. În același spirit al blocării eforturilor de stopare a pandemiei, autoritățile locale pesediste au aplicat după ureche măsurile de la centru în spirit electoral. La Piatra Neamț, baronii roșii au schimbat directorii de spital după capul lor, refuzând să colaboreze cu DSP. Autoritățile locale pesediste pun permanent piedici, nu alocă resurse suficiente și preferă improvizații care în cele din urmă, în mod tragic, fac victime. Această situație nu poate continua așa. România are nevoie de reforme profunde, care sunt posibile doar cu sprijinul unei largi majorități parlamentare, de aceea votul din 6 decembrie este mai important decât oricând, pentru a fi posibil amplul proces de reconstrucţie pe care eu și Guvernul ni l-am asumat", a declarat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.