Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis își întrerupe CONCEDIUL: unde a mers președintele

iohannis marasesti

Preşedintele Klaus Iohannis participă duminică, în localitatea Criţ, la manifestări organizate în cadrul celei de-a V-a ediţii a Săptămânii Haferland, un festival cultural dedicat promovării zonei săseşti din Transilvania.

Citește și: Carmen Dan ar putea ajunge pe mâna procurorilor DNA: Îi facem plângere penală

"Această comunitate recapătă vigoare şi întreaga regiune a intrat realmente într-un proces de revigorare, de refacere a atracţiei, de crearea unei atracţii pentru turişti pe care poate nu a avut-o în această formă înainte. (...) Este un exemplu extraordinar de frumos şi acesta este motivul principal pentru care am venit aici, să arăt că noi vedem aceste iniţiative, le salutăm şi sperăm să fie preluate şi de alţii aceste modele", a declarat, duminică, preşedintele Klaus Iohannis. 

El a apreciat implicarea omului de afaceri Michael Schmidt, un sas originar din Criţ, în revigorarea zonei, prin fundaţia pe care o patronează. 

Şeful statului a participat şi în urmă cu o săptămână, în Piaţa Mare din Sibiu, la Întâlnirea saşilor transilvăneni, cea mai mare manifestare de acest fel organizată după 1990. 

Săptămâna Haferland, care a început miercuri, reuneşte concerte în biserici fortificate, piese de teatru, proiecţii de film în aer liber, demonstraţii de tradiţii populare, brunch-uri cu preparate săseşti, precum şi un bal săsesc. 

Haferland se desfăşoară până luni în localităţile Archita, Roadeş, Homorod, Viscri, Buneşti, Saschiz, Meşendorf, Rupea, Criţ şi Cloaşterf.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.