Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis îi dă mesaje lui Dacian Cioloș: Trebuie recâştigată încrederea mediului de afaceri

România a ajuns la acel nivel şi în acel moment când trebuie să stimuleze mediul investiţional prin cel mai adecvat mix dintre relaxarea fiscală şi sustenabilitatea finanţelor publice, astfel ca scăderea taxelor să aibă un caracter permanent, a afirmat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, la Bratislava, la Forumul oamenilor de afaceri români şi slovaci.

"În această privinţă este important să ne concentrăm atenţia asupra recâştigării încrederii din partea mediului de afaceri în politicile economice ale Guvernului. Calitatea guvernării se bazează în primul rând pe seriozitate şi responsabilitate pentru viitor, pe transparenţa actului guvernamental şi dialogul deschis cu mediul de afaceri", a spus şeful statului.

Citește și: Tiberiu Nițu face noi precizări despre plecarea sa de la Parchetul General

Klaus Iohannis a arătat că România are nevoie să implementeze reforme şi schimbări instituţionale durabile în privinţa paşilor necesari adoptării monedei euro.

El a menţionat că, în ceea ce priveşte cooperarea economică dintre România şi Slovacia, s-au evidenţiat câteva domenii de succes, care pot fi aprofundate şi multiplicate.

"România îşi doreşte parteneriate şi proiecte comune, care să susţină cu prioritate dezvoltarea competitivităţii industriale. În acest sens, colaborarea dintre ţările noastre trebuie axată pe proiecte investiţionale majore, pe finanţarea din fonduri europene, mai ales în contextul Strategiei Europene a Regiunii Dunării", a spus şeful statului.

Citește și: Cristi Borcea, adus cu mandat la DNA / UPDATE Audieri în legătură cu meciul cu Lazio

Klaus Iohannis a precizat că nivelul schimburilor comerciale cu Slovacia este de circa 2,3 miliarde de euro şi vizează în special schimburile cu produse high-tech, el subliniind că acest trend pozitiv trebuie susţinut cu idei noi.

"Domenii mutual benefice, precum energia, industria producătoare de automobile, aviaţia, produsele IT şi industria de apărare, reprezintă surse viitoare de prosperitate, dar şi de securitate pentru cetăţenii noştri. Încurajăm cu tărie cooperarea dintre companiile româneşti, slovace şi cele din regiune pentru asigurarea securităţii energetice a Europei de est în contextul Uniunii Energetice", a afirmat şeful statului român.

Iohannis a subliniat că trebuie pus accent pe tehnologiile viitorului, precum robotica, tehnologia informaţiei, comunicaţiile. "Sectorul IT&C din România oferă un potenţial enorm pentru cooperare în industria auto, un sector principal al economiei slovace", a spus şeful statului român.

Citește și: ALERTĂ la Londra: O stație de metrou a fost EVACUATĂ după o amenințare cu bombă

El a susţinut că România înregistrează o creştere economică robustă şi că ţara are nevoie de creştere sănătoasă, de tip calitativ şi nu cantitativ.

Prezent la forum, preşedintele Slovaciei a precizat că România este unul dintre partenerii economici cei mai importanţi ai ţării sale, arătând că volumul schimburilor comerciale a crescut în ultimii ani, fiind acum de peste două miliarde de euro.

La forumul de afaceri româno-slovac au fost prezenţi peste 20 de reprezentanţi de companii din cele două ţări din domenii precum energie, auto, IT şi transporturi.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează miercuri şi joi o vizită oficială în Slovacia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.