Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis îi face praf pe miniștrii lui Dacian Cioloș: 'S-au făcut toate greșelile posibile'

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să lămurească presupusele probleme şi nemulţumiri în legătură cu Dacian Cioloş şi guvernul său.

"Astfel de mulţumiri le am, le discut cu domnul Cioloş şi se rezolvă. Nu există nemulţumiri ca să fie circ între palate. Noi lucrăm împreună şi rezolvăm problemele. Felicitări şi succes dvs şi întregului guvern.", a explicat Iohannis.

Citeşte şi: Dragnea, despre propunerea ca Ponta să-i ia locul lui Zgonea: 'E pregătit pentru toate funcţiile'

Şeful statului l-a învestit în funcţie pe noul ministru al Fondurilor Europene şi a vorbit despre nemulţumirile pe care le-a avut la adresa unor miniştri din Guvernul lui Dacian Cioloş. Demisionarul de la Cultură, Vlad Alexandrescu, a fost făcut praf pur şi simplu de către preşedinte.

Citește și: Specialiștii AVERTIZEAZĂ: Nu vă mai strângeți câinele în brațe

"Am avut o experienţă nu neapărat nefericită, dar care ne-a arăt în perioada 2007-2013 că anumite lucruri trebuie rezolvate foarte repede, trebuie gândite mult mai profund decât se vede acum. Eu cred că toată lumea a învăţat ceva din acea etapă bugetară şi toţi care ştiu despre ce este vorba se aşteaptă să ne apucăm un pic mai repede de implementat proiectele pentru perioada bugetară în care ne aflăm acum. O parte din muncă s-a făcut, însă lucrurile nu s-au mişcat suficient de repede, este mai mult decât evident că aceeaşi părere a avut-o şi domnul prim-ministru care a dorit să aibă o echipă cu un suflu nou prin propunerea dumneavoastră. Ştiţi ce trebuie făcut, ştiţi cu cine trebuie făcut, ştiţi cum trebuie făcut, eu vă doresc să aveţi suficientă energie să puneţi în practică aceste lucruri. Aceste fonduri vin să suplinească resursele noastre în zone vitale, în zone unde prin forţe proprii nu am putea nici repede, nici profund să restructurăm lucrurile şi să le ducem la bun sfârşit. A doua salarizarea bugetarilor. A treia nemulţumire, situaţia de la Operă. Contraexemplu de implicare a unui minister de cum trebuia să se implice. S-au făcut acolo toate greşelile care puteau fi făcute", a tunat Iohannis la adresa lui Vlad Alexandrescu.

Vezi şi: Liviu Dragnea dă detalii despre excluderea lui Valeriu Zgonea

Cristian Ghinea a depus, miercuri, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Fondurilor Europene, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis. La ceremonie au participat şi premierul Dacian Cioloş, membri ai Cabinetului său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, consilieri prezidenţiali. Miercuri, şeful statului a semnat decretul privind numirea lui Cristian Ghinea în această funcţie. El o înlocuieşte pe Aura Răducu. Cristian Ghinea, consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului, a fost propus de premierul Dacian Cioloş marţi. Aura Răducu şi-a depus demisia luni, la solicitarea premierului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.