Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, întâlniri cruciale la Cotroceni / Șeful Consiliului European vine la București - UPDATE

Presidency.ro
iohannis cotroceni

UPDATE ora 10.00: Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, se va afla miercuri la Bucureşti pentru consultări privind agenda strategică a Uniunii Europene. Marţi, preşedintele Consiliului European se află la Vilnius pentru consultări pe agenda strategică.

*

Ora. 9.31: Președintele Klaus Iohannis va avea miercuri, la Cotroceni, întâlniri cu președintele Consiliului European, Charles Michel, premierul Ungariei, Viktor Orban, premierul Belgiei, Alexander De Croo, și premierul Croației, Andrej Plenković, susțin surse politice pentru STIRIPESURSE.RO.

În prima parte a zilei, Klaus Iohannis îl va primi pe Charles Michel, după care, îi primește separat și pe cei trei premieri. Până în momentul transmiterii acestei știri, nu se cunoaște subiectul de discuție de pe agendă.

Aceste întâlniri au loc în contextul în care președintele a anunțat că va candida la funcția de secretar general al NATO.

Klaus Iohannis va trebui să îi convingă pe liderii Alianței că este potrivit pentru această. Deocamdată, premierul olandez Mark Rutte este considerat favorit, fiind sprijinit de SUA, Franța, Germania și Olanda.

Decizia finală se ia după consultări diplomatice, prin consens.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în martie, că va candida pentru funcția de secretar general al NATO.

„Îmi asum această candidatură în numele României cu toată responsabilitatea, iar această decizie are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de Președinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, și în special regiunea noastră, și angajamentul meu ferm față de valorile și obiectivele fundamentale ale NATO”, a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.