Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis intră în joc: Merge în campanie cu PNL, la mitinguri, și critică DEZASTRUL liberalilor din București

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis PNL

Așa cum STIRIPESURSE.RO informa, președintele Klaus Iohannis a discutat cu liberalii, la întâlnirea de marți la una din vilele de protocol, despre posibilitatea participării șefului statului la mitingurile PNL pentru susținerea referendumului pe justiție.

Șeful statului și liberalii au căzut de acord că strategia de până acum la referendum este una bună. Alte teme de discuție au vizat mesajele de campanie ale PNL, au adăugat sursele citate. Astfel, direcția pe care va merge partidului condus de Ludovic Orban în legătură cu mesajul la europarlamentare va fi una anti-PSD. Posibil ca liberalii să meargă pe linia „afară cu PSD din UE” sau chiar cu un mesaj negativ la adresa lui Liviu Dragnea, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Citește și: Victorie pentru Klaus Iohannis! A câștigat războiul cu Ministerul Apărării

În prezent, mesajul PNL la alegerile pentru Parlamentul European este „România în primul rând”.

Un alt subiect de discuție a vizat ceva îngrijorări cu privire la mesajele PNL în orașele mari ale țării. În acest sens, șeful statului s-a arătat dezamăgit de organizația PNL București care a fost condusă de Cristian Bușoi, până să devină unul dintre candidații partidului la europarlamentare. Sursele politice au precizat că dacă PNL ar obține cu 3% mai mult în Capitală, acest lucru ar veni în sprijinul eforturilor liderilor liberali din alte orașe ale României.

Citește și: Lovitură pentru toți operatorii de telefonie mobilă! Aceștia sunt trași la răspundere

La întrevederea de marți cu Klaus Iohannis au participat Raluca Turcan, Gheorghe Falcă, Vasile Blaga, Petrache, Motreanu, Alina Gorghiu, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău și Marian Petrache, au precizat sursele menționate.

Întâlnirea a început la ora 16.00 și s-a încheiat după aproximativ trei ore de discuții.

Citește și: Nimeni nu știa aceste detalii! Cum a câștigat Adelina Pestrițu primii bani și pe ce i-a cheltuit

Liderii PNL au întrevederi regulate cu președintele pentru a discuta despre coordonarea strategiei de campanie sau la referendumul pe justiție.

Întrevederea a venit și în contextul în care Klaus Iohannis a anunțat vinerea trecută că va invita la consultări partidele politice pe tema situației justiției. Conform anunțului Administrației Prezidențiale, joi, au fost invitați reprezentații PNL, de la ora 15.00, ai USR de la ora 16.00, cei ai PMP de la ora 16.45, la 17.30 - UDMR și la 18.15 Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Citește și: Victorie pentru Klaus Iohannis! A câștigat războiul cu Ministerul Apărării

Vineri sunt invitate la Cotroceni delegațiile PSD și ALDE, de la ora 11.00, respectiv ora 12.00. În anunț, Președinția a mai precizat că fiecare delegație poate fi formată din maximum 5 persoane.

În schimb, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au spus că nu vor fi prezenți la Cotroceni.

Citește și: Lovitură pentru toți operatorii de telefonie mobilă! Aceștia sunt trași la răspundere

Pe 21 martie, Ludovic Orban a avut o întâlnire cu Klaus Iohannis, cei doi discutând despre coordonarea strategiei la referendumul pe care şeful statului ar vrea să îl declanşeze pentru a fi organizat în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, pe 26 mai, potrivit surselor politice ale MEDIAFAX.

A doua zi după întrevederea cu șeful statului, liderul PNL a anunțat că liberalii vor susţine un astfel de demers al preşedintelui.

Citește și: Nimeni nu știa aceste detalii! Cum a câștigat Adelina Pestrițu primii bani și pe ce i-a cheltuit

Klaus Iohannis a anunțat, joia trecută, cele două teme care au fost transmise Parlamentului ca fiind de interes național și urmează să fie puse în discuție la referendumul din 26 mai: interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție și interzicerea ordonanțelor de urgență ale Guvernului în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.

Citește și: Victorie pentru Klaus Iohannis! A câștigat războiul cu Ministerul Apărării .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.