Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, întrebat dacă șefa DIICOT ar trebui să demisioneze pentru că soțul ei este inculpat: Da, e bună întrebarea

diicot3

DNA cere condamnarea lui Dan Hosu, soțul șefei DIICOT Georgiana Hossu și pronunțarea este așteptată pe 15 septembrie. Procurorii au depus concluzii de condamnare în cazul fostului polițist Dan Hossu pentru trafic de influență, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea de informații nedestinate publicității și dare de mită, la ultimul termen al procesului de corupție de la Tribunalul București, care a avut loc ieri, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

Întrebat dacă șefa DIICOT ar trebui sau nu să se retragă din funcție, pentru a salva onoarea instituției, ținând cont că se vede în fiecare seară cu un inculpat și ar putea să se vadă în fiecare seară cu un condamnat, președintele Klaus Iohannis, cel care a semnat numirea șefei DIICOT, a declarat miercuri la Cotroceni:

„Da, e buna intrebarea si sunt convins ca va fi analizata aceasta speta de catre CSM si vom primi de acolo un raspuns autorizat”.

La întrebările repetate pe această temă, șeful statului e evitat răspunsul.

„Parerea mea este ca CSM va da un raspuns la aceasta chestiune. Daca va exista o solicitare atunci o voi analiza cu mare atentie”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 111: Măi, fătălăilor! Vă explică Dănuța cum e cu autostrăzile .

Jurnalist: Domnul Vasilescu, fostul șef al Poliției Române, a trebuit să plece din funcție, să demisioneze după întâlnirea cu interlopii, deși nu e clar de ce doar domnia sa, câtă vreme a fost un ordin care nu putea veni decât din partea ministrului. Presupun că nu l-a chemat vreun subordonat pe domnul Vasilescu din concediu să se întâlnească cu interlopii. Dar totuși a plecat din funcție, pentru a salva prestigiul instituției, mai ales în campania electorală, când nu putea atârna ca un bolovan de gâtul Guvernului. Întrebarea ar fi dacă doamna procuror-șef DIICOT, doamna Hosu, care se întâlnește și dânsa în fiecare seară, cel puțin la dânsa acasă, cu un inculpat, cu soțul domniei sale, domnul Hosu, inculpat într-un dosar de corupție în care procurorii DNA au cerut astăzi condamnarea pentru trafic de influență, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea de informații nedestinate publicității și la dare de mită. Întrebarea e: doamna Hosu, tot pentru prestigiul instituției, trebuie să demisioneze? Sau dânsa poate să rămână în funcție, mai ales că pe 15 septembrie, adică peste două săptămâni, ar urma să se pronunțe un verdict în primă instanță. Și atunci s-ar întâlni acasă cu un potențial condamnat, dacă va fi domnul Hosu condamnat. Deocamdată e inculpat. Iar dacă se va ajunge la o condamnare finală, cred oricum că am fi singurul Parchet care are un șef care se întâlnește acasă, seară de seară cu un inculpat, la acest moment.

Președintele României: Da, e bună întrebarea. Și sunt convins că va fi analizată această speță la CSM și o să primim de acolo un răspuns autorizat.

Jurnalist: Părerea dumneavoastră, însă, poziția dumneavoastră, ca Președinte care a semnat numirea doamnei Hosu, care este?

Președintele României: Părerea mea este că CSM va da un răspuns la această chestiune.

Jurnalist: Totuși nu vă asumați poziția de Președinte care a semnat și tot el al trebui să revoce din funcție un procuror?

Președintele României: Dacă va exista o solicitare, atunci cu siguranță o voi analiza cu mare atenție. Dar eu nu am ca Președinte, nu am instrumente să analizez în detaliu aceste chestiuni, așa cum poate să o facă CSM.

Jurnalist: Dar ați cerut demisia domnului Bănilă pentru mult mai puțin, tot șef DIICOT, fără să așteptați ceva de la CSM.

Președintele României: Mulțumesc!

Jurnalist: Mulțumesc și eu!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.