Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis l-a primit, la Cotroceni, pe directorul general al OMV, Rainer Seele / VIDEO

Președintele României, Klaus Iohannis, a primit joi, 26 noiembrie a.c., la Palatul Cotroceni, vizita delegaţiei OMV, condusă de către Directorul General al OMV,  Rainer Seele.

În cadrul întrevederii a fost prezentată activitatea grupului și prioritățile pentru următoarea perioadă, cele mai importante proiecte regionale, precum şi perspectivele pieţelor de ţiţei şi gaze naturale în anul 2016.

Pe agenda discuţiei s-a aflat şi importanța viitorului sistem de taxare din domeniul energiei și resurselor naturale, fiind subliniată necesitatea predictibilității fiscale, într-un cadru stimulativ și avantajos, atât pentru investitori, cât și pentru stat.

Totodată, a fost reiterată importanţa majoră a parteneriatului dintre OMV Petrom şi Exxon-Mobile privind exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră.

În contextul proiectelor regionale în domeniul energiei, România își manifestă interesul față de proiectul BRUA (Bulgaria - România - Ungaria - Austria), coridor care ar asigura României oportunități suplimentare în privința exportului regional de gaz.

Întâlnirea a consfințit un bun prilej pentru a reînnoi angajamentul de cooperare şi dialog între OMV şi statul român, pentru consolidarea rezultatelor pe termen scurt şi valorificarea durabilă a cooperării economice, pe bază de încredere și beneficii mutuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.