Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, la Ateneul Român, la repetiţia generală cu public a operei 'Parsifal'

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis va asista miercuri, la Ateneul Român, la repetiţia generală cu public a operei "Parsifal" de Richard Wagner, actul I. 

Concertele "Parsifal'' la Ateneul Român sunt considerate drept unele dintre cele mai importante evenimente cultural-muzicale ale anului şi sunt realizate sub bagheta dirijorului Christian Badea. 

Aceste spectacole reprezintă un concept nou şi unic pe scena culturală românească, prezentând creaţia lui Wagner într-un show în care publicul se află în mijlocul acţiunii şi care împleteşte componente muzicale - orchestră, cor, solişti - cu elemente de teatru complexe. 

Dirijorul Christian Badea dedică generaţiei tinere repetiţia generală de miercuri. El este convins că liceenii şi studenţii au foarte multe lucruri în comun cu ''Parsifal'' şi cu muzica şi miturile lui Richard Wagner. 

"Ei sunt deja familiarizaţi cu Parsifal, prin experienţele pe care le-au avut cu filme şi seriale precum Lord of The Rings, Game of Thrones sau Star Wars - cu subiecte similare operelor wagneriene. De la Inelul Nibelungilor la Parsifal, toţi eroii sunt mituri medievale, care au fost preluate de dl. Tolkien în Lord of the Rings. Miturile sunt preluate în seriale, cum este Games of Thrones, iar Star Wars nu este decât o readaptare SF a miturilor medievale. Avem Darth Vader care este Klingsor, îl avem pe Gurnemanz, care este înţeleptul Obi-Wan Kenobi, şi avem băiatul (Luke Skywalker), care are un fel de sabie a luminii şi care este, de fapt, Parsifal", a declarat dirijorul. 

Deschiderea de gală a stagiunii 2016 - 2017 a Filarmonicii "George Enescu" va avea loc vineri, de la ora 19,00, cu spectacolul cu actul I din "Parsifal" de Richard Wagner, o ultimă reprezentaţie fiind programată pentru sâmbătă, de la aceeaşi oră. 

Sub bagheta lui Christian Badea, se vor afla solişti invitaţi de reputaţie mondială - Ştefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry), Bela Perencz (Amfortas), consideraţi printre cei mai mari interpreţi wagnerieni din lume. 

Cele două concerte-spectacol sunt oferite de Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică, în parteneriat cu Filarmonica "George Enescu" şi Institutul Cultural Român. AGERPRES

Citește și:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.