Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis la summitul NATO: 'Vrem să dăm o atenție sporită zonei Mării Negre' / VIDEO

Inquam Photos/ Octav Ganea
Klaus Iohannis

"Se știe că obiectivul principal e consolidarea posturii defensive a NATO, dar pentru noi asta înseamnă fapte concrete. Noi am oferit un centru de comandă pentru a îmbunătăți coordonarea activității NATO din zona noastră.", a spus președintele Klaus Iohannis summitul NATO, apăsând foarte clar pe ideea că zona Mării Negre trebuie să beneficieze de o prezență a NATO sporită.

"Pentru noi, e foarte importantă atenția pe care vrem s-o dăm zonei Mării Negre.

Citște și: Klaus Iohannis, prima reacție după ce a demis-o pe Kovesi de la DNA: Eu respect statul de drept și respect Constituția

Aici, în cadrul acestui summit, vom avea, la inițiativa noastră, a României, o sesiunea specială, dedicată zonei Mării Negre, sesiune la care sunt invitate și Ucraina, și Georgia. Noi credem că vom obține o prezență a NATO sporită pe această zonă, ceea ce, pentru noi, e foarte important. Vorbim de o prezență permanentă a unei brigăzi multinaționale, adică un pol foarte important pentru noi", a mai spus Iohannis.

"E necesară împărțirea echitabilă a sarcinilor în interiorul alianței. Nu putem să acceptăm ca unii să contribuie și alții să beneficieze. Pot să vă spun că România a avut o poziție pe care a reafirmat-o de fiecare dată. România nu mai e de mult un simplu receptor de securitate, ea este un furnizor de securitate pentru întreaga regiune. Asta înseamnă să ai forțele armate foarte bine pregătite și foarte bine dotate", a completat președintele".

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.