Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis marchează la Munchen! România primește MULȚUMIRI din partea SUA pentru recunoașterea lui Juan Guaidó

Getty Images
iohannis-klaus

Președintele Klaus Iohannis a avut, sâmbătă la Munchen, o întâlnire cu vicepreședintele SUA, Mike Pence. În cadrul discuțiile, oficialul american i-a mulțumit șefului statului pentru decizia de a îl recunoaște pe Juan Guaidó ca președinte interimar al Venezuelei.

Cei doi oficiali au mai discutat despre stadiul „excelent” al Parteneriatului Strategic România-SUA și „posibilitățile concrete de aprofundare a acestuia, pe toate dimensiunile”, informează Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis a reiterat, la convorbirile cu Mike Pence, angajamentul consecvent al României și al său personal pentru consolidarea acestui parteneriat cu SUA, precum și pentru întărirea relației transatlantice.

La rândul său, vicepreședintele Statelor Unite i-a transmis lui Klaus Iohannis că apreciază „modul în care acționează pentru susținerea Parteneriatului („strong leadership”)”, precizând că SUA și România sunt prieteni foarte apropiați.

Felix Rache informație incredibilă din Guvern: cum a trimis Liviu Dragnea la plimbare Banca Mondială

Totodată, Mike Pence a reamintit și despre relația apropiată a șefului statului român cu președintele SUA, Donald Trump. Oficialul american i-a mulțumit președintelui României pentru decizia recentă de recunoaștere a lui Juan Guaidó ca președinte interimar al Venezuelei.

Cei doi înalți oficiali au mai abordat și alte teme de actualitate internațională, potrivit sursei citate.

Denise Rifai îl provoacă public pe liderul PSD: 'Haideți la baie, domnule Dragnea! Să vedem ce-mi arătați'

Întrevederea lui Mike Pence cu Klaus Iohannis a avut loc în contextul în care președintele României a participat, sâmbătă, la cea de-a 55-a conferință pentru Securitate de la Munchen, unde a deschis seria de dezbateri, în calitate de reprezentant al Președinției române a Consiliului UE, alături de cancelarul german Angela Merkel și președintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah Elsisi, stat care deține în prezent Președinția Uniunii Africane.

Pe 8 februarie, Klaus Iohannis, ca titular al deciziilor de politică externă a României şi ca reprezentant al României în plan extern, a decis recunoaşterea lui Juan Guaidó în calitatea de preşedinte interimar al Venezuelei, a anunțat Președinția.

Slovacia a refuzat să îl recunoască pe Juan Guaido ca preşedinte interimar venezuelean, fiind a doua ţară din Uniunea Europeană care blochează adoptarea unei poziţii comune a Blocului comunitar privind criza din Venezuela.

Majoritatea statelor UE, inclusiv Germania, Marea Britanie, Franţa şi Spania, l-au recunoscut pe Juan Guaidó ca preşedinte interimar al Venezuelei şi au cerut organizarea unor noi alegeri. Statele Unite, Canada şi majoritatea statelor din Uniunea Europeană şi America Latină şi-au manifestat susţinerea pentru Guaidó.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.