Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis merge în SUA - Președintele primește un premiu de la una dintre cele mai influente organizații

F. P.
Inquam Photos / Octav Ganea
klaus iohannis zambet

Preşedintele Klaus Iohannis merge în SUA. Pe data de 8 Mai, acesta va fi la Washington. Potrivit jurnalistului Radu Tudor, care citează un anunț de pe site-ul organizației, unul din cele mai influente think-tank-uri din lume, Atlantic Council, îi acordă un premiu preşedintelui României.

Potrivit Atlantic Council, „premiile Distinguished Leadership ale Consiliului Atlantic celebrează persoanele cu cele mai înalte performanțe ce întruchipează pilonii relației transatlantice. În fiecare an, evenimentul adună o audiență internațională de elită, inclusiv actuali și foști șefi de stat, lideri politici și politici, ambasadori, membri ai Congresului și ai administrației, comandanți militari, lideri de afaceri internaționali și lideri din lumea presei“.

Alături de Preşedintele României, alte 3 personalităţi americane vor fi premiate. Este vorba despre Generalul Christopher Cavoli, Comandatul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), Gina Raimondo, Secretarului Comerţului din SUA şi Michelle Yeoh, Ambasador al Bunăvoinţei pentru ONU.

Nu există nici o informaţie publică dacă preşedintele Iohannis va fi primit şi la Casa Albă. Un astfel de gest ar însemna o eventuală încurajare din partea Preşedintelui SUA Joe Biden pentru candidatura preşedintelui României pentru poziţia de Secretar General al NATO.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.