Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, mesaj aniversar de Ziua Jandarmeriei Române

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis Inquam Photos

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis luni, 3 aprilie a.c., un mesaj Jandarmeriei Române, cu prilejul aniversării a 167 de ani de la înfiinţare. Mesajul a fost prezentat de către domnul Ion Oprișor, Consilier Prezidențial - Departamentul Securităţii Naţionale.

„În urmă cu 167 de ani, se puneau bazele Jandarmeriei Române, o instituţie care, de-a lungul istoriei, a fost parte a construcţiei României moderne şi s-a identificat cu asigurarea ordinii publice şi a protecţiei cetăţenilor.

Jandarmeria Română a cunoscut o evoluţie dinamică şi s-a adaptat permanent la schimbările frecvente ale mediului de securitate intern şi internaţional. În acest mod, instituţia şi-a consolidat credibilitatea şi şi-a menţinut standardele înalte de competenţă, motiv pentru care rolul său este extrem de important în categoria forţelor din sistemul naţional de securitate.

Citește și: Un fost primar de sector cere să fie ELIBERAT: Edilul este LA MÂNA judecătorilor

Onoarea şi devotamentul cu care jandarmii români îşi duc la îndeplinire misiunile sunt recunoscute şi apreciate. Datorită profesionalismului de care dau dovadă, este menţinută siguranţa cetăţenilor şi ordinea publică, într-un climat social orientat către protecţia şi liniştea comunităţilor, în baza deplinei respectări a Constituţiei, a prevederilor legale şi a drepturilor şi libertăţilor civice.

Instituţia dumneavoastră a contribuit semnificativ la consolidarea imaginii României de partener activ şi credibil pe scena internaţională, prin participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, dar şi prin cooperarea cu organisme similare.

Calitatea de membru cu drepturi depline în Asociaţia Forţelor de Poliţie şi Jandarmerie Europene şi Mediteraneene cu Statut Militar (FIEP) şi în Forţa de Jandarmerie Europeană constituie, în mod evident, o confirmare a experienţei şi profesionalismului de care aţi dat dovadă.

Anul 2017, marcat încă de la debutul său de provocări, obligă la o intensificare a vigilenţei în asigurarea ordinii publice şi la o reacţie cât mai fermă şi rapidă pentru prevenirea şi contracararea tuturor fenomenelor care pot genera ameninţări la adresa cetăţenilor noştri.

Creşterea gradului de siguranţă publică şi întărirea sentimentului de securitate în rândul cetăţenilor rămân, în continuare, obiective prioritare. Ca atare, Jandarmeria Română trebuie să se adapteze mediului dinamic în care trăim şi să dezvolte o nouă paradigmă a ordinii publice, bazată în primul rând pe anticipare şi prevenţie, precum şi pe capacitatea de reacţie oportună a specialiştilor şi a forţelor de ordine publică.

Voi fi mereu alături de Jandarmeria Română şi voi urmări modul în care activitatea dumneavoastră se reflectă în societate. Sunt convins că şi de acum înainte vă veţi ridica la înălţimea cerinţelor şi misiunilor ce vă vor fi încredinţate. Aţi demonstrat că sunteţi o forţă credibilă, aflată în slujba românilor şi vă îndemn ca, în continuare, să serviţi drept exemplu de conduită, profesionalism şi de responsabilitate.

Adresez întregului personal al Jandarmeriei Române sincere urări de sănătate, prosperitate, împliniri pe toate planurile şi putere de muncă.

La mulţi ani!”, a fost mesajul președintelui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.