Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, mesaj clar pentru ministrul Finanțelor: 'Sunt complet împotriva unor tăieri alandala / Să găsească soluții smart'

Iohannis Ciolacu

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că Administraţia Prezidenţială se va încadra în prevederile bugetare care au fost aprobate prin legea bugetului și că este „complet împotriva unor tăieri alandala”.

„Administrația Prezidențială se va încadra în prevederile bugetare care au fost aprobate prin legea bugetului. Sunt complet împotriva unor tăieri alandala. (...) Eu îmi doresc și asta le-am transmis celor din coaliție că îmi doresc un plan judicios făcut cu cap, adică tăiem de acolo de unde se poate tăia, fără a pune ceva în dificultate. Deci să nu vă așteptați să agreez sau să salut tăieri făcute așa din pix, din biroul unui ministru. Nu așa trebuie să se lucreze și nu suntem în situația să facem niște tăieri senzaționale şi în niciun caz nu suntem în situaţia să facem tăieri din banii românilor”, a spus Klaus Iohannis.

„O să am grijă să nu ajungem într-o țopăială bugetară. (...) Dacă au supraevaluat bugetul, acum nu au decât să găsească metode smart pentru a readuce bugetul în limite realizabile”, a adăugat președintele.

Întrebat de ce nu sunt publice cheltuielile privind deplasările efectuate de Administrația Prezidențială, Klaus Iohannis a spus că „așa este legea”.

Marcel Boloș a declarat, vineri, că scăderea încasărilor la bugetul de stat în primul trimestru al acestui an poate duce fie la scăderea numărului de bugetari, fie la modificări ale salariilor acestora. El a spus că o decizie finală va fi luată de coaliția de guvernare.

„Noi avem acum în momentul de față o cheltuială cu salariile în sistemul bugetar de în jur de 110 miliarde lei. Condiția pe care noi o avem, impusă în PNRR este cea referitoare la sustenabilitate, având în toate experiența și să zicem, procedura aceasta de negociere cu reforma privind pensiile speciale și modul în care pune problema Comisia Europeană pentru sustenabilitate pe aceste variante am spus posibile că ne îndreptăm fie o revizuire a salariilor în sistemul bugetar, fie o potențială reducere a numărului de bugetari, dar acest lucru îl va hotărî coaliția la momentul potrivit”, a declarat sâmbătă la Antena 3 Marcel Boloș.

El a mai spus că există și varianta unor modificări ale taxelor și impozitelor: ”Avem și varianta în care avem o mai bună colectare la veniturile fiscale pe care le gestionăm sau o revizuire a politicii fiscale a României”. Declarațiile lui Boloș vin pe fondul creșterii găurii din bugetul de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.