Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis nu a discutat cu Donald Trump despre relocarea bazelor americane din Turcia în România

Facebook
Klaus Iohannis Donald Trump Iohannis Trump

Klaus Iohannis a afirmat, joi, că nu a discutat cu Donald Trump privind relocarea de noi trupe în România, după ce președintele Recep Erdogan a semnalat că Turcia ar putea închide două baze americane, anunță MEDIAFAX.

„Au existat diferite discuții cu partenerul american pentru a evalua cum putem să continuăm cooperarea și colaborarea. Însă nu s-a discutat în concret despre relocarea unor baze din alte țări în România.Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi seară, că în cadrul discuțiilor cu omologul american, Donald Trump, cei doi nu au vorbit despre transferul trupelor americane din Turcia în România, în cazul închiderii bazelor militare americane, în contextul afirmațiilor recente făcute de Erdogan”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat joi la Cotroceni dacă au fost discuții cu Donald Trump în acest sens.

Citește și: Blue Air lansează noi rute! Care sunt destinațiile și tarifele

În urmă cu o lună, președintele Turciei, anunța că Turcia ar putea închide baza de la Incirlik, care găzduiește arme nucleare americane, ca urmare a amenințărilor din partea SUA cu sancţiuni contra Ankarei şi a rezoluţie Senatului de la Washington prin care este recunoscut genocidul otoman împotriva poporului armean, relatează Reuters online.

Relaţiile dintre Turcia şi NATO sunt tensionate din cauza deciziei Ankarei de a achiziţiona un sistem antiaerian rus de tip S-400 şi din cauza intervenţiei militare turce împotriva grupurilor insurgente kurde din nordului Siriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.