Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis NU CREDE că se va da OUG pentru aministie și grațiere și anunță că merge la ședințele de Guvern: 'Ar fi un derapaj groaznic de la democrație'

iohannis dancila

Klaus Iohannis a anunțat că va merge la ședințele de Guvern, pentru a evita adoptarea unei OUG pentru amnistie și grațiere. Președintele crede că Guvernul nu va adopta un astfel de act, pe care îl cataloghează drept ”un derapaj groaznic de la democrație”.

”O să merg la ședințele de guvern, fiindcă Președinția nu se termină nici după Crăciun, nici după Anul Nou. Abia începe, și probleme vor fi tot timpul de rezolvat și de discutat. După cum am văzut și ultima dată la Consiliul European, la care am participat joi și vineri, problemele și acolo apar foarte repede, trebuie discutate foarte repede. Și chiar îmi imaginez că se bucură și membrii Guvernului dacă merg eu personal să le explic ce s-a discutat acum trei zile la Consiliul European, cum s-au discutat problemele legate de Brexit, și cred că în final o să înțeleagă toată lumea că fac acest gest pentru a permite rezolvarea unor probleme urgente pentru România și evitarea unor erori grave care ar induce o situație total nedorită și o criză politică fără precedent.

Citește și: O vedetă PRO TV revine în forță! A ales un show-surpriză

Da, eu cred că prezența mea acolo ajută la luarea unor decizii poate mai bune decât fără mine, în această situație, repet, foarte specifică, foarte specială, când se discută, pe de-o parte, de o ordonanță pe amnistie și grațiere, pe de altă parte, este nevoie de o discuție pe Președinție, pe Brexit, pe românii care așteaptă o soluție de la Guvernul României.

Asta o să vedeți atunci. Dar nu cred că se va da o astfel de ordonanță. Chiar cred că mai există oameni responsabili și chiar cred că lucrurile nu vor deraia. Fiindcă dacă apare o astfel de ordonanță pe amnistie și grațiere, ar fi un derapaj groaznic de la democrație.

În această etapă, nu doresc să discutăm despre a încuraja sau a nu descuraja o manifestare a unei anumite atitudini. Acum, vorbim despre a face lucrurile care trebuie făcute și evitat lucrurile care nu trebuie făcute.”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: Producătorii de medicamente trag un semnal de alarmă! Milioane de pacienți sunt în pericol .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.