Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis participă la Consiliul European: se discută despre certificatul de vaccinare și ridicarea restricțiilor

captura TV
Klaus Iohannis consiliul UE

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European, care are pe agendă teme precum coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, inclusiv în ceea ce priveşte vaccinarea, şi pregătirea pentru ridicarea graduală a restricţiilor. De asemenea, președintele a explicat că se va discuta despre certificatul de vaccinare.

Citește și: Vlad Voiculescu detonează NUCLEARA: liberalii au măsluit cifrele pandemiei, înainte de alegeri

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European, în format de videoconferinţă.

"Principalele subiecte aflate pe agenda Consiliului European vizează coordonarea la nivel UE în contextul pandemiei de COVID-19, cu accent pe accelerarea producţiei, livrării şi distribuţiei de vaccinuri, pregătirea pentru ridicarea graduală a restricţiilor şi consolidarea răspunsului global al Uniunii Europene la pandemie. De asemenea, vor fi discutate aspecte privind Piaţa Internă şi consolidarea sectorului digital. Liderii Uniunii Europene vor avea un schimb de opinii cu privire la situaţia din Mediterana de Est şi la relaţiile cu Turcia", a transmis Administraţia Prezidenţială.

Totodată, în cadrul reuniunii Consiliului European, preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, va avea o intervenţie în care se va referi la perspectiva relaţiei dintre Uniunea Europeană şi SUA.

Conform sursei citate, în marja Consiliului European, va avea loc şi un Summit Euro, în format extins, în care se vor discuta aspecte privind rolul internaţional al monedei euro, cu accent pe importanţa politicilor economice solide pentru sporirea rezilienţei Zonei Euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.