Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis: Președinția nu e entitate de sesizare, nu e un supra-guvern

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că Serviciul Român de Informaţii şi-a făcut datoria în cazul Hexi Pharma, în schimb, alte autorităţi, nu. El spune că nu e de datoria lui să sesizeze diferite instituții ale statului dacă vede anumite pericole în informările venite de la serviciile secrete.

”Anumite informări ajung la Administrația Prezidențială, dar dacă sunt pe anumite domenii sunt preluate de consilierul de specialitate. SRI își face treaba, dar anumite instituții, nu își fac treaba, am văzut din propria experiență. Nu îmi amintesc de nicio informare care să se fi referit la un anumit producător, dar au fost informări despre anumite proceduri din spitale. Președinția nu e entitate de sesizare. Nu e un supra-guvern. Ele nu sunt destinate special Administrației Prezidențiale. Dacă ele sunt lucruri demne de știut, ele merg la premier, ministrul Sănătății, dacă sunt considerate penale, merg și la Parchete.

Citește și: ȘOCANT Angajații unei fabrici dezgheață carnea de pui cu…picioarele / VIDEO

Dacă sunt chestiuni foarte grave, consilierii vin cu ele la mine, dacă eu consider că e grav, pot să vorbesc cu premierul sau să spun în CSAT. Nu primesc 10 oameni informări, iar apoi Președinția informează și atenționează alte instituții. Imediat după Colectiv am primit câteva și am informat.

Dacă nu am fi în campanie electorală, ar fi o afirmație stranie. Dacă nu o face, e pasibil de o urmărire penală, e vorba despre tăinuire.

E o chestiune scandaloasă, vorbim de nevoia unei schimbări a sistemului. Pacienții au suferit din cauza asta, fără a fi raportat cazul. Ele sunt în curs de verificare, trebuie să tragem învățămintele și să schimbăm lucrurile.”, a spus Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.