Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis pregăteşte Codul incompatibilităților/ surse

plan cheie

Proaspăt scăpat dintr-un proces cu ANI pe motiv că a făcut parte dintr-o AGA (adunare generală a acționarilor) a unei societăți aflată în subordinea primăriei, președintele pare să nu uite de ”colegii de suferință” rămași în administrația locală. Surse politice susțin pentru stiripesurse.ro că președinele pregătește un Cod al incompatibilităților.

Klaus Iohannis a promis în campania electorală că va sprijini elaborarea unui Cod al  incompatibilităților, prin care să fie îmbunătățită capacitatea Agenției Naționale de Integritate. În acest moment sunt anumite prevederi legale prin care ANI declară incompatibili primari și aleși locali din România care fac parte din adunările generale ale societăților aflate în subordinea administrațiilor locale.

Mulți consideră că multe prevederi ar fi  absurde în legea actuală, că lasă loc de interpetări și astfel s-a ajuns ca sute de aleși locali fiind declarați incompatibili în ultimii ani din simplul motiv dcă au făcut parte din consiliile de administrație ale unor societăți din subordinea comunității.

Se pare că președintele Klaus Iohannis (la rândul său a fost declarat incompatibil de ANI pe vremea când era primarul Sibiului pentru că făcea parte din Consiliul de Administraţie al societăţii de apă şi canal, operator regional în care Consiliului Local este acționar) va desemna un grup de lucru la Palatul Cotroceni care să elaboreze acest Cod al incompatibilităților, urmând ca acesta să fie supus consultării publice și apoi va ajunge în Parlament sub forma unei inițiative legislative.

Pe lângă aspectul care vizează participarea în consiliile de administrație, Codul incompatibilităților ar urma să reglementeze clar tipurile de acte de comerț permise persoanelor care dețin funcții publice, pentru a nu intra în sfera penalului dacă nu utilizează bani publici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.