Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, prezent la o manifestare istorică: Unde a fost preşedintele

obiectiv.info
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a participat vineri, în contextul evenimentelor dedicate împlinirii a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, la slujba de la Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung Muscel, a vizitat Muzeul de Etnografie şi Artă Populară, Colegiul naţional de pedagogie "Carol I" şi Mausoleul Eroilor de la Mateiaş. Preşedintele Iohannis şi-a început vineri vizita în judeţul Argeş cu participarea la slujba de la Mănăstirea Negru Vodă, ţinută în memoria ostaşilor români care au murit în Primul Război Mondial.

"Vreau să facem legătura între istoria noastră bogată şi viitorul României în care credem. Credem că tânăra generaţie trebuie educată, îngrijită şi atunci viitorul va fi mai bun", a spus şeful statului, după slujba organizată la mănăstire. El a mai afirmat că oamenii locului dau viaţă unei comunităţi. "Se ştie că oamenii locului, muscelenii, sunt oameni mândrii şi harnici, dar în acelaşi timp iubitori de carte şi de învăţătură", a spus Iohannis. La final, şeful statului a făcut o baie de mulţime. Iohannis a vizitat şi Muzeul de Etnografie şi Artă Populară. La Colegiul naţional de pedagogie "Carol I" şeful statului a ţinut o scurtă "lecţie". El i-a întrebat pe elevi dacă ştiu care au fost proiectele lui Basarab I, Carol I şi ale politicienilor de după 1989, iar apoi a vorbit despre proiectul de ţară şi despre "România Educată".

Citește și: EXCLUSIV STIRIPESURSE.RO anunță STIREA ANULUI în România: O mare televiziune se VINDE

"Am considerat că este cazul să ne adunăm să vedem ce vrem noi să construim, un adevărat proiect de ţară care să arate cum vrem noi să arate România peste 20, 30, 50 de ani şi cum ajungem acolo. Cum putem să aflăm aceste lucruri? Simplu. Adunând oameni care doresc să se implice, ce se poate face, cum se poate şi atunci vom avea un răspuns. Sper ca la anul să vă pot prezenta Proiectul nostru de ţară, care va descrie unde vrem să-şi găsească România locul, dacă vrem să rămânem la margine, cum suntem geografic, sau în centru, dacă vrem ca România să fie o ţară de muncitori necalificaţi sau poate avem ambiţia să facem din România o ţară inteligentă, cu oameni foarte bine educaţi, dacă vrem să distrugem în continuare sistemul de sănătate sau educaţie, dacă vrem să avem spitale moderne, performante, şcoli moderne şi performante. Aceste lucruri ne preocupă şi sunt o parte esenţială", a afirmat Iohannis.

Şeful statului a depus la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş o coroană de flori, a ţinut un discurs şi a făcut fotografii cu participanţii. "S-a scurs un secol de la evenimentele tragice din toamna anului 1916, de la jertfa eroilor români a căror memorie o cinstim aici. Ei sunt doar o parte din cei aproape 800.000 de militari şi civili, cu care ţara noastră se înscrie în cronica tragică a Marelui Război. Sacrificiul lor nu-l vom uita niciodată! (...) Dacă vrem să cinstim memoria eroilor noştri, a celor care prin curaj şi iubire de ţară au făcut posibil idealul Marii Uniri, nu va fi suficient doar să înălţăm monumente, să depunem coroane şi să ne reamintim de ei în momente festive. Va trebui să ne redescoperim valorile şi să le respectăm. Va trebui să ne încurajăm şi promovăm educaţia, cultura, excelenţa şi performanţa, să apreciem contribuţia fiecăruia şi rezultatele în toate domeniile", a declarat Iohannis.

La evenimente au participat şi vicepremierul Vasile Dâncu, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, consilierii prezidenţiali Ion Oprişor, Laurenţiu Ştefan şi Sergiu Nistor, ÎPS Calinic - arhiepiscop al Argeşului şi al Muscelului, oficialităţi locale şi judeţene, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.