Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, prima reacție după ce partidul lui Viktor Orban a fost suspendat din PPE: 'Cred că este o abordare de tip fair'

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a comentat vineri, la Bruxelles, suspendarea FIDESZ din PPE. Fidesz, formațiunea condusă de premierul ungar Viktor Orban, a fost suspendată miercuri seara calitatea de membru a Partidului Popular European (PPE).

„A fost, în definitiv, o înțelegere între conducerea PPE și conducerea FIDESZ pentru a suspenda FIDESZ-ul din PPE, o decizie care, cu siguranță, arată că PPE nu este de acord cu foarte multe din abordările FIDESZ-ului. Acest lucru este evident și în prag de campanie electorală este important să existe această clarificare în Europa, că PPE este evident cel mai mare grup de partide, cu cel mai mare număr de reprezentanți și nu tolerează orice abordare, nici măcar de la propriii membri. Cred că este o abordare de tip „fair” și dă și șansa FIDESZ-ului să revină în matca PPE-ului”, a spus Klaus Iohannis.

Partidul Popular European a decis, miercuri, seară suspendarea formațiunii de guvernământ din Ungaria, Fidesz, condusă de premierul Viktor Orban, a anunțat președintele PPE, Joseph Daul.

Decizia a fost luată de Adunarea Politică a PPE cu 190 voturi „pentru” și 3 voturi „împotrivă”, în cadrul unui vot secret.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.