Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, prima reacție după ce Comisia Europeană a închis oficial MCV: 'Este o zi fericită pentru România'

iohannis scoala

Comisia Europeană a închis vineri, în mod oficial, mecanismul de cooperare și de verificare (MCV) pentru Bulgaria și România. Președintele Klaus Iohannis a salutat decizia Comisiei, spunând este „o mare reușită” a României.

„Este o zi fericită pentru România astăzi. Probabil ați aflat: este oficial, este înscris. MCV pentru România s-a finalizat. Este notificarea Comisiei Europene de astăzi. După părerea mea este o mare reușită a României. A durat mult, s-a lucrat mult și intens și în final am reușit.”, a spus Klaus Iohannis, la sediul Ministerului Justiției.

„Felicitări tuturor pentru ridicarea MCV, un obiectiv strategic de importanță majoră pentru România. E o zi extrem de importantă pentru România și cetățeni. Ridicarea MCV, anunțată oficială de Comisia Europeană, e o reușită a instituțiilor statului și a societății. Obiectivele MCV au fost îndeplinite cu succes. A fost un drum lung, timp de 17 ani, pe care îl încheiem acum. Democrația românească s-a maturizat, iar sistemul judiciar și-a creat anticorpii necesari”, a mai spus președintele la reuniunea „Justiție 2023: prioritățile sistemului de justiție și Raportul privind statul de drept - context național și european”, organizată de Ministerul Justiției.

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.