Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, prima reacție după revolta fermierilor: 'Comisia Europeană trebuia să țină cont de faptul că noi am făcut sacrificii imense'

Inquam Photos / Octav Ganea
klaus iohannis bruxelles

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, cu privire la revolta fermierilor, că România a făcut sacrificii imense pentru a înlesni exporturile de cereale din Ucraina spre piețele lumii și că nu înțelege abordarea Comisiei Europene. „Aceste lucruri nu pot fi rezolvate, după părerea mea, contabilicește”, a spus președintele.

„Ministerul Agriculturii livrează date la nivelul Comisiei Europene. Comisia Europeană folosește o formulă de calcul, fără să negocieze cu nimeni, și acordă anumite ajutoare. Este posibil ca datele folosite de minister să nu fi fost gândite profund, dar nu le-am văzut și nu pot să comentez. Este foarte ciudat ca în Comisia Europeană, pe aceste spețe, să nu se negocieze nimic și să se folosească formule. Aceste lucruri nu pot fi rezolvate, după părerea mea, contabilicește. Sunt chestiuni complicate. Comisia Europeană trebuia să țină cont de faptul că noi am făcut sacrificii imense pentru a înlesni exporturile de cereale din Ucraina spre piețele lumii. Nu au făcut-o. Nu știu de ce nu au făcut-o. Este regretabil că astfel de abordări ultra-birocratice pun sub semnul întrebării buna-credință a Comisiei”, a spus Klaus Iohannis.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.