Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis răspunde liderilor UE: 'Ne așteaptă o perioadă foarte dificilă. Avem dosare extrem de grele'

klaus iohannis pe

Președintele Klaus Iohannis a răspuns îngrijorărilor exprimate de liderii UE, atrăgând atenția în plenul Parlamentului European că „ne așteaptă o perioadă dificilă, cu dosare extrem de grele”.

„Ne așteaptă o perioadă foarte dificilă, avem dosare extrem de grele pe care vrem să le tratăm în mod echitabil, dar și cu multă determinare spre un rezultat pozitiv sau optimist. Unul din dosare se numește Brexit, iar aici lucrurile sunt într-o fază care depinde de negocierea care se poartă, noi ne dorim să ajungem la un acord cu Marea Britanie și să îl avem foarte repede. România se va implica atât cât președinția Consiliului poate să se implice în acest lucru. În negocierea Brexitului, avem o dovadă palpabilă a eficienție colaborării. Cei 27 au lucrat strict împreună, au acceptat o singură echipă de negociere. Unitatea este un concept al politicienilor cu viziune.”, a spus Iohannis.

Cât despre cadrul financiar multianual, Iohannis a afirmat că „Trebuie să ajungem la un progres pe acest dosar. Faptul că ne încurajați din PE, pe noi din Consiliu, să creștem bugetul este un lucru, dar negocierile trebuie să continue.”

Klaus Iohannis REFUZĂ să atace Guvernul și coaliția PSD ALDE, din Parlamentul European: este o dezbatere politică / VIDEO

Președintele a vorbit apoi despre migrație, dar și despre alegerile europarlamentare de anul viitor.

„Un dosar care a fost menționat - migrația. Trebuie să ajungem cât se poate de repede la o abordare comună. Dacă nu reușim să definim o politică europeană îna cest domeniu, atunci vom avea o problemă majoră și România se va implica pentru a progresa în aceste ngocieri. În acest moment, în ce privește reforma Dublin, avem 28 de păreri din 28 de state, foarte diferite. Cred că putem apropia aceste opinii și să ajungem la primele concluzii comune care să ne permită un tratament pe mai multe paliere a acestui fenomen. Până acum am acționat în urma unei crize, dar trebuie să acționăm înainte. Asta am vrut să spun când am zis că UE trebuie să acționează preventiv, știm cum funcționează lumea și să ne pregătim.

Alegerile europene. În timpul campaniei vom avea summitul de la Sibiu, un summit extrem de important pentru România și pentru UE, nu pentru că este orașul meu natal, ci pentru că are tema unică și clară viitorul Uniunii Europene. Vom discuta și vom creiona o gândire despre UE clară, limpede, de înțeles pentru cetățeanul european, nu numai pentru cetățeanul european, iar alegerile pentru PE de anul viitor ne vor oferi o radiografie. Ne vor arăta dacă noi toți am fost credibile, dacă am știut să generăm proiectele credibile sau dacă mai avem un pic de lucrat.”, a  mai spus Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.