Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, reacție la situația din Belarus: Este extrem de grav!

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a explicat că în cadrul Consiliului European s-a discutat situația din Belarus, iar Uniunea Europeană va interveni pentru a restabili ordinea și statul de drept.

”Am participat la ședința CE, în care principalul subiect a fost cel al protestelor din Belarus. Fraudarea alegerilor, reprimarea violentă a protestelor și reținerea ilegală a celor din opoziție reprezintă o acțiune foarte gravă.

Am solicitat încetarea imediată a persoanelor care protestează pașnic, am solicitat o anchetă de urgență pentru a cine sunt vinovații de fraudarea alegerilor și atacarea protestatarilor pașnici.

Trebuie adoptate sancțiuni din partea Uniunii Europene împotriva celor care au agresat protestatarii pașnici, pentru fraudarea alegerilor. Este nevoie de o intervenție a UE pentru a identifica cele mai bune soluții pentru Belarus. Trebuie susținută voința cetățenilor din Belarus de a avea o țară democratică.

Aș vrea să fac referire și la situația din Mali. România are acolo 120 de militari și aș vrea să precizez că toți sunt în siguranță. Suntem pregătiți să acționăm în consecință, dacă situația se va schimba.”, a spus Klaus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.