Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Klaus Iohannis: 'Rotativa guvernamentală se va face!'

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Ciolacu

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat asigurări că rotativa guvernamentală se va face la timp, el având în acest sens și discuții cu liderii politici.

„Rotativa se va face! Se va face! Nu există niciun fel de complicație în interiorul coaliției, am discutat cu ei. Dar toți au înțeles că nu se poate cu greva, care se dovedește că e dificilă din multe motive. Clasa politică a înțeles solicitările dascălilor, a acționat... repet: act normativ publicat în monitorul oficial e lege”, a dat asigurări Klaus Iohannis.

Context

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a explicat miercuri, 31 mai, că negocierile privind rotativa guvernamentală vor fi cu siguranţă reluate, în cazul în care sindicaliştii din educaţiei acceptă ofertat Guvernului privind majorările salariale, informează News.ro. El a mai spus că există un protocol în vigoare al coaliţiei şi nu există nicio decizie care să îl infirme, întrebat dacă vor reîncepe şi negocierile între partidele de guvernare privind împărţirea ministerelor. Liderul social-democraţilor a mai precizat că speră ca rotaţia premierilor să aibă loc cât mai repede şi este „foarte pregătit” să preia funcţia de şef al Executivului.

„Categoric da”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat miercuri la Parlament dacă, sindicate din educaţie acceptă oferta Guvernului privind majorările salariale, vor fi reluate negocierile pentru rocada guvernamentală.

Chestiona dacă rămâne în vigoare protocolul sau vor fi iar negocieri privind împărţirea ministerelor, liderul PSD a răspuns: „În acest moment, avem un protocol”.

„Nu avem altă decizie care să îl infirme. Presupun că fiecare dintre noi avem dreptul să şi vorbim, să şi negociem. În acest moment nu sunt discuţii despre modificarea protocolului”, a completat Ciolacu.

„În primul rând, să avem închisă greva profesorilor”, a mai precizat preşedintele social-democraţilor.

Întrebat când ar putea avea loc rotaţia premierului, Ciolacu a replicat: „Cât mai repede”.

Întrebat dacă e pregătit să preia funcţia de premier, în cazul în care se încheie greva din educaţie, Ciolacu a răspuns: „După cum vedeţi sunt la fel de activ ca şi până acum. Sunt foarte pregătit şi nu am nicio problemă”.

Liderii coaliţiei de guvernare au decis amânarea discuţiilor privind rotaţia premierilor, care trebuia sa aibă loc în luna mai, în contextul grevei profesorilor care sunt nemulţumiţi de salariile din învăţământ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.