Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, scrisoare către Emmanuel Macron: avem relații privilegiate

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis macron

PreședinteleKlaus Iohannis a transmis joi, 14 iulie 2022, o scrisoare președintelui Franței, Emmanuel Macron, cu ocazia Zilei Naționale a Franței, prilej cu care a adresat felicitări și urări de prosperitate poporului francez.

„În mesajul transmis, Președintele Klaus Iohannis a subliniat „soliditatea și consistența Parteneriatului Strategic dintre România și Franța, clădit pe valori comune și pe cooperarea excelentă, atât pe plan bilateral, cât și în cadrul Uniunii Europene și în forurile internaționale”.

Aceste relații privilegiate, a menționat Președintele României, sunt reconfirmate de vizita recentă în țara noastră a Președintelui Republicii Franceze și discuțiile dense și deosebit de constructive avute cu această ocazie. În context, Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat întreaga disponibilitate de a acționa pentru aprofundarea în continuare a relațiilor dintre România și Franța, precum și în direcția promovării unui proiect european puternic, bazat pe unitate și solidaritate.

Președintele României a evocat, de asemenea, „intensificarea notabilă a cooperării româno-franceze pe linie de securitate, pe fondul crizei generate de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei”.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a transmis mulțumiri pentru sprijinul semnificativ al Franței în contextul măsurilor NATO de consolidare a securității pe Flancul Estic, și în special în România, inclusiv din perspectiva deciziilor istorice adoptate la Summitul de la Madrid și a anunțului privind creșterea prezenței militare franceze în România.

De asemenea, Președintele României a adresat felicitări Președintelui Emmanuel Macron pentru eforturile deosebit de intense întreprinse de Franța în acest an, în calitate de Președinție a Consiliului UE, în scopul avansării agendei europene, într-o perioadă extrem de complexă pentru Uniune.

„Demersurile active ale Președinției franceze a Consiliului UE în direcția facilitării unui răspuns coerent și unitar al Uniunii la provocările curente, precum și de avansare în paralel a obiectivelor strategice asumate anterior necesită toată aprecierea și recunoașterea”, a subliniat Președintele Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.