Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis SCUZĂ guvernul pentru problemele legate de PNRR: Nu doar noi suntem în situația asta

digi24.ro
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis spune că erorile care apar în PNRR nu se datorează incompetenței sau relei voințe, ci că e vorba strict de noi provocări cu care țara noastră și alte state membre UE se confruntă.

Citește și: Klaus Iohannis: Campania de vaccinare NU este în impas, vom ajunge la 100.000 de persoane pe zi

"Noi am lucrat intens şi sub mare presiune, cum acelaşi lucru s-a întâmplat în toate statele din Uniune, să pregătim acest Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este o noutate pentru toată lumea. Nu a mai existat aşa ceva şi în acest sens au fost de aşteptat dificultăţile în conturarea planului. Dificultatea constă că se doresc reforme profunde, dar în acelaşi timp într-o perioadă foarte limitată, avem doar câţiva ani la dispoziţie. În mod normal, reformele nu se fac peste noapte şi proiectele importante nu se realizează în 3 - 4 ani. Însă vom fi pregătiţi pentru acest Plan Naţional şi vom îmbunătăţi proiectul în aşa fel încât proiectele să fie acceptate", a afirmat Iohannis.

El a mai spus că nu doar România e în această situaţie, ci toată lumea, având în vedere "noutatea şi presiunea" timpului foarte scurt de implementare.

"Am convocat pentru luni o întâlnire cu responsabilii din Guvern şi din alte zone care lucrează pe PNRR. Vom evalua primul feedback al Comisiei. Vom îmbunătăţi Planul. Ministerul se va prezenta din nou la Comisie cu Planul îmbunătăţit şi, în final, sunt convins că el va fi acceptat şi vom putea folosi aceşti bani. Este o sumă foarte mare: 30 miliarde de euro. Avem şansa să punem în practică reforme care s-au tot amânat şi avem şansa să facem investiţii care până acum tot din lipsa de bani nu s-au realizat. Eu sunt foarte hotărât ca, împreună cu Guvernul, să ducem lucrurile în zona de succes", a declarat Klaus Iohannis, după vizita la Parcul Natural Văcăreşti, cu ocazia Zilei Pământului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.