Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis se întâlnește, la New York, cu omologii din Egipt, Estonia și premierul moldovean

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte marţi, la New York, cu preşedintele Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Miroslav Lajcak, dar şi cu omologii săi din Estonia, Kersti Kaljulaid, şi din Egipt, Abdel Fattah Al Sisi, scrie agerpres.ro

Şeful statului participă la New York la cea de-a 72-a reuniune a Adunării Generale a ONU, care va fi deschisă marţi şi în cadrul căreia preşedintele SUA, Donald Trump, va susţine un discurs. 

Tot marţi şeful statului va participa la dejunul oferit de secretarul general al ONU în onoarea şefilor delegaţiilor, la întâlnirea tradiţională cu şefii organizaţiilor evreieşti din SUA, la recepţia organizată de UE în onoarea şefilor de delegaţie şi, împreună cu soţia sa Carmen, la recepţia oferită oferită de preşedintele american, Donald Trump, şi prima doamnă a SUA. 

Miercuri, preşedintele Iohannis se va întâlni cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, va participa alături de alţi lideri la lansarea raportului "HeForShe" şi la evenimentul "Making education for pace", va susţine o alocuţiune şi va avea o întrevedere bilaterală cu secretarul general al ONU. În aceeaşi zi, şeful statului va susţine intervenţia naţională la dezbaterile din Adunarea Generală a ONU. 

Joi, şeful statului va merge la Philadelphia unde va vizita Complexul Independence Hall şi se va întâlni cu românii din zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.